BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muharrem İnce İstanbul adayı mı? CHP'den açıklama

İSTANBUL Büyükşehir adayı Muharrem İnce mi olacak? Merak edilen soruya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak yanıt verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı yarışında Recep Tayyip Erdoğan'a yenilen Muharrem İnce şimdi de İstanbul Belediye Başkanlığına niyetlendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Faik Öztrak, "Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için kapıyı kapatmadı' dedi. Bu yönde bir düşünce MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna "Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var" yanıtını verdi.

Parti genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen CHP Sözcüsü Faik Öztrak, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

İnce her yere aday olabilir
Basın mensubunun kendisine yönelttiği "Muharrem İnce, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için kapıyı kapatmadı. Daha önce kendisinin yine cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade etmişti. 'Bu kez olmam, şeklinde ifade kullanmam' dedi. Bu yönde bir düşünce MYK'da gündeme geldi mi?" sorusuna ise CHP'li Öztrak, "Sayın İnce, Cumhuriyet Halk Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı. Her tarafa, her yere aday olma hakkı var. Dolayısıyla bununla ilgili daha başka bir şey söyleyemem" diye cevap verdi.

Muharrem İnce İBB adaylığı için ne dedi?
CNN Türk'te yayınlanan 'Tarafsız Bölge' programında Ahmet Hakan'ın sorularını yanıtlayan İnce şunları söyledi:

-"İBB'yi alan bir kişi (Benim üzerimden konuşmayalım) 25 yıllık saltanatı yıkacak bir kişi cumhurbaşkanlığını da alır. Şunu görüyorum. O kadar popüler olur ki onu alan kişi ne CHP Genel Başkanı kalır, ne cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce kalır. Kazanırsa mutlaka cumhurbaşkanı adayı o kişi olur".