BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,74
ALTIN 2.496,69
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li İnce'den Erdoğan'a sert tepki!

Muharrem İnce, Erdoğan'ın sezaryan çıkışını Çanakkale'den karşı çıktı.

Abone ol
CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın sezaryan yapılmasına karşı çıkmasını eleştirdi.
 
CHP Çanakkale Gençlik Kolları tarafından Çanakkale Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen 'Türkiye Nereye Gidiyor' isimli konferansına katılan İnce, burada toplanan partililerine bir konuşma yaptı. Sözlerinin başından sonuna kadar Başbakan Erdoğan’ı eleştiren İnce, CHP’nin bir çivi bile çakmadığı yönündeki Başbakan'ın sözlerini eleştirerek başladı.
 
CHP’nin yaptıklarını Başbakan’ın sattığını savunan İnce, “Bu topraklarda, Anadolu’nun ortasındaki bu köylü devletinde, Haymana’dan Sivas’a buğday develerle gidiyordu. Halkın en büyük sorunu şark çıbanıydı. Bu partiyi kuranlar, bu Cumhuriyeti kuranlar, bu vatanın namuslu evlatları Anadolu’nun ortasında Lozan’ı imzaladılar. Hatay’ı anavatana kattılar. Cumhuriyeti ilan ettiler. İş Bankası’nı kurdular. Medeni Kanunu çıkardılar, demir yollarını yaptılar, çimento fabrikalarını kurdular. Şeker fabrikalarını kurdular, Et ve Balık Kurumu’nu kurdular, emekli sandığını kurdular, Merkez Bankası’nı, Halk Bankası’nı kurdular, Petrol Ofisi’ni kurdular, İskenderun Limanı’nı kurdular. Uçak fabrikasını kurdular, CHP bir tek çivi çakmadı diyor. Be vicdansız, be utanmaz, o sattıklarını kim yaptı. Senin gözün görmüyor mu?” dedi. 
 
Başbakan Erdoğan’ı kastederek, adamın her şeyi bildiğini belirten İnce, Başbakan’ın sezaryana karşı çıkmasına kendi üslubu ile şöyle karşı çıktı: “Adam her şeyi biliyor. Helikoptere biniyor, İstanbul Boğazı’nın üzerinde tur atıyor, üçüncü köprü buradan geçecek diyor. Fizikçi, jeofizikçi, jeomorfolog, mimar, mühendis her şey. 3’üncü köprünün nereden geçeceğine o karar veriyor. Cumhurbaşkanı’nın süresinin kaç yıl olacağına o karar veriyor. Kimin bakan, müsteşar olacağına o karar veriyor. Sigara içip içmeyeceğimize o karar veriyor. İçki içip içmeyeceğimize o karar veriyor. Kaç çocuk yapacağımıza o karar veriyor. 3 çocuk yapacaksınız dedi. Evelsi gün işi büyüttü; normal doğum yapacaksınız, sezeryan yok dedi. Bakın bir ay sonra çocuğu nasıl yapacağımızı da anlatacak. Göreceksiniz, iş oraya geldi.”