BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Muhammed Bin Salman kimdir? Suudi Arabistan Veliaht prensi

SUUDİ ARABİSTAN arka arkaya gelen gözaltılarla şokta. Prensler ve en zengin işadamları gözaltında. Operasyonu veliaht prens Muhammed Bin Salman yaptırıyor. Peki kimdir Muhammed Bin Salman babası kim?

Abone ol

Suudi Arabistan, aralarında prenslerin ve bakanların da bulunduğu çok sayıda kişiyi büyük bir yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına aldığını söylüyor. Buna paralel olarak bazı üst düzey devlet yöneticilerinin de görevlerine son verildi.

Operasyon, ülkenin veliaht prensi Muhammed bin Salman tarafından yolsuzlukla mücadele için kurulan komisyon tarafından yürütülüyor. Resmi açıkalamalara göre hedef, yolsuzluklar. Bununla birlikte, gözaltına alınan kişilere yönelik suçlamalar henüz açıklanmadı.

Gözaltıları yaptıran veliaht Muhammed bin Salman kimdir?
2015 yılına kadar, Muhammed bin Salman'ın adı Suudi Arabistan dışında pek bilinmiyordu. 2015 yılında babası, Salman bin Abdülaziz el Suud kral oldu. Bu tarihten sonra ise Prens, Suudi Arabistan'ın en etkili figürüne dönüşmeye başladı.

Suudi Arabistan'ın yakışıklı prensi Muhammed Bin SelmanSuudi Arabistan'ın yakışıklı prensi Muhammed Bin SelmanSuudi Arabistan'ın yakışıklı prensi Muhammed Bin SelmanSuudi Arabistan'ın yakışıklı prensi Muhammed Bin SelmanHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Veliaht prens geçen yıl, ülkenin ekonomik ve sosyal yapısını değiştirecek yeni bir program açıkladı. Haziran ayında Suudi Arabistan Kralı, veliaht prensi olarak ileride tahta geçmesi beklenen yeğeni Muhammed bin Nayif'in yerine oğlunu getirdi. Muhammed bin Salman, geçtiğimiz günlerde ülkesinin 'ılımlı İslam'a geri döndüreceğini' duyurdu.

Veliaht prensinin ülkede önemli bir popülaritesi var. Özellikle genç Suudiler arasında kendisine destek var. Ancak yaşı daha büyük olan, daha muhafazakâr birçok kişi, onun çok kısa sürede fazla ileri gittiğini düşünebilir."

-Prens bir yandan IŞİD'le mücadeleyi sürdürürken diğer yandan Yemen'le kazanılamaz bir savaşa girişti. Ayrıca Körfez'deki komşusu Katar'a zarar veren bir boykot kampanyasını destekledi. Ancak destekçileri, onun Suudi Arabistan'ı modernleştirme çabalarını destekliyor. Eski adamların onlarca yıllık yönetiminden sonra, önümüzdeki 50 yıl boyunca kral olabilecek bir adamın yeni vizyonunu alkışlıyorlar".

Suudi Arabistan'daki gözaltılara bakın! Budala dediği prens ve...Suudi Arabistan'daki gözaltılara bakın! Budala dediği prens ve...Suudi Arabistan'daki gözaltılara bakın! Budala dediği prens ve...Suudi Arabistan'daki gözaltılara bakın! Budala dediği prens ve...HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN