BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.487,47
HABER /  POLİTİKA

Muhalefetten seçim sonucuna ilk tepki!

CHP Sözcüsü Haluk Koç, İsmet Yılmaz'ın Meclis Başkanı olarak seçilmesinin ardından açıklama yaptı. Koç, 'Koltuk tedarikçilerinin kim olduğu belli oldu.' dedi.

Abone ol

Yeni Meclis Başkanı 258 oy ile AK Parti adayı İsmet Yılmaz oldu. Oy sonuçlarının açıklanmasının ardından CHP Sözcüsü Haluk Koç, açıklama yaptı. Haluk Koç açıklamasında, "Meclis Başkanlığı altın tepsiyle AKP'ye sunulmuştur." dedi.

Koç'un konuşmasından satırbaşları:

Sayın İsmet Yılmaz Meclis Başkanı seçilmiştir. Hayırlı olmasını diliyoruz. Umarız daha önceki dönemlerde vesayet altında sergilenen meclis başkanlığı konumu iç tüzük ve anayasada yer alan hükümlere göre uygulanır. Koltuk tedarikçisinin kimler olduğu ortaya çıkmıştır. Meclis Başkanlığı altın tepsiyle AKP'ye sunulmuştur.

haluk-koçtan-meclis-başkanliği-seçimi-açiklamasi-chpden-ilk-tepki.jpg

"DOĞRUDAN DESTEĞİ GÖRMÜŞ OLDUK"

Dördüncü turdaki tablo koltuk tedarikçisinin kim olduğunu çok açık ortaya koydu. ‘Alayına karşıyız’ siyasetinin sıkıntı olacağını söylemiştik. Alınmışlardı ama bugün ‘alayına karşıyız’ diyenlerin kimlere doğrudan destek olduklarını görmüş olduk.

"MESAJ HALA OKUNAMADI"

Bu mesaj 7 Haziran’da halkın sandıkta verdiği mesajın hala okunamadığını gördük. Millet AKP’nin tüm baskıcı uygulamalarına karşı kimler oy istedi, oy isteyenlerin bugün AKP’li bir Meclis başkanını göreve getirmenin anlamı nedir?

demirtaştan-meclis-başkanliği-seçimi-açiklamasi-hdpden-ilk-tepki.jpg

DEMİRTAŞ'TAN MHP'YE SERT TEPKİ

Meclis Başkanlığı seçiminin sonuçlanmasının ardından siyasilerden oldukça dikkat çekici yorumlar geldi. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, seçimin 4. turunda AKP adayı İsmet Yılmaz'ın TBMM Başkanı seçilmesinin ardından "Bu sonuç MHP'ye hayırlı olsun" dedi. Ankara kulislerine yansıyan haberlere göre Demirtaş, HDP grubundan 50 milletvekilinin Deniz Baykal'a oy verdiğini MHP'lilerin de oy vermesi durumunda ve seçilmesini sağlamaya çalıştıklarını, 30 vekilin ise boş oy kullandığını söyledi.

MHP lideri Devlet Bahçeli, en çok oy alan iki adayın kalacağı dördüncü seçim turu için yaptığı açıklamalarda, önce "HDP Baykal'a destek açıklarsa biz oy vermeyiz" demiş, ardından da MHP grubunun "geçersiz oy kullanacağını" söylemişti.