BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,70
ALTIN 2.495,55
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muhalefetten fezlekeler için flaş başvuru

CHP ve MHP istifa eden 4 bakana ait fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

Abone ol

Muhalefet partileri CHP ve MHP 4 eski bakanın fezlekelerinin milletvekillerinin bilgisine sunulması için Meclis Başkanlığı'na başvurdu.

17 Aralık soruşturmasında adı geçen 4 eski bakan hakkındaki fezlekeler 28 Şubat'ta Meclis'e ulaştı.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, 4 eski bakana dair fezlekelerin 28 Şubat'ta Meclis'e geldiğini, ilk Genel Kurul birleşiminde bilgiye sunulacağını bildirdi.

Çiçek, bugüne kadar yapılan işlemden farklı olmadığını belirterek, tam tersine Hukuk İşleri Başkanlığı'ndan konunun acele olarak incelenmesini talep ettiğini söyledi.

Ancak bu fezlekeler Meclis Genel Kurulu'nda okunmadan Meclis, çalışmalarına seçim arası verdi. Muhalefet ise fezlekelerin bir an önce Genel Kurul'a getirilmesini istiyor.

CHP VE MHP'DEN BAŞVURU

CHP ve MHP dört eski bakana ait fezlekelerin, milletvekillerinin incelemesine açılmasını istedi.

CHP Grup Başkanlığı'ndan Grup Başkanvekilleri Akif Hamzaçebi, Engin Altay ve Muharrem İnce' nin imzalarıyla Meclis Başkanlığı'na gönderilen yazıda, "Dört bakana ilişkin yolsuzluk fezlekelerinin 28 Şubat tarihinde TBMM Başkanlığı'na ulaştığı tarafınızca bugün açıklanmıştır" denildi.

Anayasa ve İçtüzük'te TBMM'ye ulaşan fezlekelerin Genel Kurul'da okunduktan sonra incelemeye açılmasına yönelik bir hüküm bulunmadığına işaret edilen yazıda, şu ifadeler kullanıldı:

"Fezlekelerin ilk birleşimde TBMM Genel Kurulu'nun bilgisine sunulması, inceleme için milletvekillerinin haberdar edilmesine yöneliktir. Bu nedenle Genel Kurul'da okunması beklenmeksizin fezlekelerin incelemeye açılmasının önünde bir engel bulunmamaktadır. Dört bakana ilişkin yolsuzluk fezlekelerinin milletvekillerinin incelemesine açılmasını arz ve talep ederiz."

17 Aralık soruşturmasında adları geçen eski İçişleri Bakanı Muammer Güler, eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış ve eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan hakkında fezleke hazırlanmıştı.

Soruşturma kapsamında Muammer Güler'in oğlu Barış Güler ve Zafer Çağlayan'ın oğlu Kaan Çağlayan tutuklanmıştı.

Soruşturmada işadamı Rıza Sarraf ve bakan çocuklarının da aralarında olduğu zanlılar serbest bırakılmıştı.

17 Aralık soruşturmasında şu anda tutuklu sanık bulunmuyor.


26292.20140305150331.jpg 4 ESKİ BAKANA KÖTÜ HABER

17 Aralık soruşturması kapsamında 4 eski bakan hakkında hazırlanan fezlekeler, savcılık tarafından Meclis'e gönderildi... ( TIKLA OKU )