BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.428,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Muhalefetten Başbakan'ın sözlerine tepki!

Başbakan Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi’nin Twitter’ın açılması yönündeki kararına saygı duymadığını ve kararı ‘milli‘ bulmadığını söyledi.

Abone ol

NESRİN YILMAZ
İNTERNETHABER-ANKARA

Erdoğan Bakü ziyareti öncesinde havaalanında yaptığı konuşmada, “Karara uymak zorundayız ama saygı duymak zorunda değiliz. Şu anda alınmış olan bu karar, birincil mahkemelere müracaat edilmeden, hukuk yolları tüketilmeden AYM’ye götürmüştür. AYM’nin bunu reddetmesi gerekirdi” dedi.

Başbakan'ın bu sözlerini İnternethaber'e değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan Başbakan'ın bu sözlerinin Türkiye'nin önümüzdeki günlerde yaşayacaklarına dair ipuçları olduğunu söyledi...

BAŞBAKAN'IN HUKUKU YOK SAYDIĞININ BİR BAŞKA KANITI

"Bu sözler Başbakan'ın hukuku yok saydığının bir başka kanıtı. Twitter evrensel ölçülerde bütün dünyanın kullandığı, düşünce özgürlüğünün, ifade özgürlüğünün simgesi haline gelmiş bir sosyal paylaşım yöntemi. Bunu, baskıyla, iktidar gücüyle kapatmaya, susturmaya çalıştı. Önce bu konuda Danıştayın bir kararı vardı, akrasında Anayasa Mahkemesi karar verdi. Evrensel hukuk ölüçülerinde de kapatmanın doğru olmadığı, düşünce özgürlüğünün ihlali olduğu açıkça ifade edildi. Başbakan bütün bunları yok sayarak, bütün diktatörlerin yaptığı gibi hukuku tanımadığını ilan etmiştir.

O SÖZLER NEYİN HABERCİSİ?

Başbakanın bu sözleri ,Türkiye'yi önümüzdeki günlerde nasıl bir tablonun beklediğini gösteriyor. Bu sözler, Başbakan'ın yaratacağı baskı ortamının ipuçlarıdır.

Anayasa Mahkemesi Başbakan'la bir polemiğe girer mi bilemem ama hukukun üstünlüğünü, yargı kararlarının üstünlüğünü savunmak ve arkasında durmak zorunda."