BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  SEÇİM  /  ANKET

Muhalefeti üzecek şok seçim anketi!

İşte son yapılan seçim anketinde çarpıcı sonuçlar. Andy-Ar'ın anketine göre çözüm sürecine destek gittikçe artıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- Araştırma şirketi Andy-Ar'ın Nisan ayındaki anketinde çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Ankette çözüm sürecine desteğin giderek arttığı görülürken AK Parti'nin oylarında ise düşük bir oranda azalma görüldü.

Ankette çözüm süreci ve Öcalan'ın mektubuna halkın yüzde 60 gibi bir oranda olumlu yaklaştığı dikkat çekti. CHP'nin çözüm sürecindeki çelişkili tavırları ise oylarında düşüşe neden olurken bu durum milliyetçi oyların MHP'ye kaymasına neden oldu.

ÇÖZÜM SÜRECİNE HALKIN DESTEĞİ YÜZDE 60’A DAYANDI!

Çözüm sürecine destek ilk başladığı dönemlerde yüzde 25'lerde iken gelişmeler doğrultusunda giderek arttığı ortaya çıktı. Çözüm sürecine destek verenler yüzde 49,5 olurken, kısmen destekliyorum diyenler yüzde 8,5 olarak tespit edildi. Çözüm sürecine destek vermeyenlerin oranı ise yüzde 30,6 larak görüldü.

ÖCALAN'IN MEKTUBUNA DESTEK 

21 Mart'ta Nevruz'da Abdullah Öcalan'ın mektubuna ve silah bırakma çağrısına halkın olumlu tepkisi ankete yansıdı.

Bu mektubun içerdiği mesajların çözüm sürecine olumlu katkıda bulunduğunu düşünenler yüzde 29,2 iken kısmen katkıda bulunmuştur diyenler ile toplam 44,7 gibi bir sonuç ortaya çıktı.

Ve fakat Türk halkının Nevruz'u merakla takip ettiği, nevruz alanında Türk bayrağının olmamasının halkın dikkatini çektiği altı çizilmesi gereken bir konu olarak dikkat çekti.

AKİL İNSANLAR HEYETİNİN NE YAPACAĞINI VATANDAŞ BİLMİYOR!

Anket yapılırken akil insanlar heyeti isimlerinin henüz belli olmadığı vurgulanırken halka akil insanlarla ilgili düşünceleri soruldu.

Çıkan tabloya toplumun yüzde 46,1'inin henüz bir fikri olmadığını, yüzde 21,3'ünün heyetin sürece faydası olacağını, yüzde 32,6'sının ise fayda sağlayamayacağı görüşünde olduğu yansıdı.

İSRAİL'İN TÜRKİYEDEN ÖZÜR DİLEMESİ OLUMSUZ TEPKİYİ DEĞİŞTİRMEDİ!

Geçtiğimiz haftalarda İsrail Başbakanı Netenyahu’nun Başbakan Erdoğan’ı arayarak özür dilemesi ve Türkiye ile İsrail’in dış ilişkilerinin normale dönmesi beklentisi, Türkiye halkının olumsuz görüşlerini değiştirmemiş olarak ankete yansıdı.

Dış ilişkilerin artık normale dönmesine destek verenlerin oranı yüzde 13,3’te kalırken, normale dönmemeli diyenlerin oranı ise yüzde 42,8 olarak belirlendi. Ancak bu konu hakkında fikir beyan etmeyenler ise yüzde 43,9 olarak saptanmıştır.

BU PAZAR SEÇİM OLSA!

2011 milletvekili genel seçimlerinden zaferle çıkan AK Parti oylarını; seçimde alınan yüzde 49,9’dan daha yukarı seviyelere çekerek yüzde 55’lere kadar çıkarmıştı.

Fakat özellikle 2012 yaz sezonunda, ardı ardına terör olaylarının gerçekleşmesi, 4+4+4 sistemi, kürtaj gibi konular, Ak Parti’nin oylarında önemli derecede düşüş yaşanmasına sebep olduğu görüldü.

Çözüm süreci ile oylarında tekrar eski haline gelmiş bir yükseliş gözlemlenmektedir.

CHP'NİN ÇELİŞKİSİ OYUNA YANSIDI

CHP’nin süreç başlarken kredi olarak destek veriyorum demesiyle bugünkü tutumu arasında bir çelişki algısı, CHP’nin birkaç puan kaybetmesine neden olmuş ve MHP’nin ise geçen yaz terör olayları ile beraber yükselişi, CHP’den umudunu bulamayan kitleleri harekete geçirmiş ve bu süreçte radikal bir milliyetçilik anlayışı ile hareket edenlerin adresi olmuş ve oylarında birkaç puan yükseliş saptanmıştır. BDP’nin oylarında neredeyse herhangi bir değişim söz konusu değildir.

Bu pazar günü Milletvekili genel seçimleri olsa ( Kararsızlar dağıtıldıktan sonra )
AK PARTİ: 49,7 CHP:23,9 MHP:15,1 BDP:6,8 DİĞER:4,5


İNTERNETHABER'İN POLİTİKA HABERLERİ KATEGORİSİ DOPDOLU. POLİTİKAYA DAİR TÜM HABERLERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN.