BIST 9.541
DOLAR 32,60
EURO 34,87
ALTIN 2.494,98
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Muhalefete Uludere resti!

Ömer Çelik, “Bu derece önemli bir olay üzerinden spekülasyon yaratmasınlar. Ne varsa ellerinde getirsinler” çağrısında bulundu...

Abone ol

Uludere meselesi hakkında muhalefet partilerine seslenen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, “Bu derece önemli bir olay üzerinden spekülasyon yaratmasınlar. Ne varsa ellerinde getirsinler” çağrısında bulundu

TRT 1’de yayınlanan Enine Boyuna programına konuk olan Ömer Çelik, Mustafa Karaalioğlu ve Hatem Ete’nin sorularını yanıtladı. Ömer Çelik, Uludere ile ilgili muhalefet partilerine çağrıda bulunduğu açıklamasında, “Ben muhalefet partilerine şunu söylüyorum. Bakın, biz Allah’tan korkarız. Böyle bir durumda masum vatandaşlarla ilgili bir sıkıntı varsa bunun ört bas edilmesi bizim itikadımıza aykırıdır. Biz Allah’a bunun hesabını veremeyiz. Siyasi varlık sebebimizi de aykırıdır. Wall Street Journal’daki bir makaleyi hükümeti eleştirmek üzere kullanmasınlar. Hem Türkiye’de emperyalizmin taşeronu diye AK Parti’ye saldıracaksınız, ondan sonra da bir gazete makalesi üzerinden, bu derece önemli bir olay üzerinden spekülasyon yaratacaksınız. Ne varsa ellerinde getirsinler. En ufak başka bir bilgi varsa buradan da çağrıda bulunuyorum. Ulaştırsınlar, hepsine bakalım.” diye konuştu.

Uludere soruşturmasının şu anki durumu hakkında da konuşan Ömer Çelik, “Burada bir boşluk var. Yerel kaynaklardan tespit edildi mi ya da yerel kaynak doğru bilgiyi aktardı mı? Bunu da soruşturma sonunda göreceğiz.” dedi.

Uludere olayıyla ilgili ortada açık bir durumun olduğunu belirten Ömer Çelik “Yaşadığımız en büyük trajedilerden bir tanesi. Biz bugüne kadar Türkiye’de kaldırmadığımız taş bırakmadık, nerede ne varsa. Şimdi öyle bir şey yapılıyor ki... Birkaç şey söyleniyor. ‘Hükümet yaptı’ diyenler var. ‘Hükümete karşı komplo olarak Türk Silahlı Kuvvetleri yaptı’ diyenler var. Vesaire... Şimdi bu tartışmaları artık geride bıraktığımız bir yerdeyiz. Ortada çok açık bir durum var. İstihbarat geliyor, istihbarat geldiğinde bir değerlendirme yapılıyor. Bu değerlendirmenin neticesinde de diğer terörist unsurların görüntülerine benzediği için bu vahim olay meydana geliyor. Bugün soruşturmanın geldiği nokta da bunun açıkça bir hata olduğunu gösteriyor.” ifadelerini kullandı.