BIST 9.805
DOLAR 32,51
EURO 34,96
ALTIN 2.430,25
HABER /  SEÇİM

Muhalefet partileri kimin parasını dağıtıyor?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, muhalefet partilerinin tartışılan siyasi seçim vaatlerini eleştirdi.

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Nebati, muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştirerek, "Bir asgari ücret yarışı var. Biri bin 400, diğeri bin 500, bir başkası 5 bin lira diyor. Bu yarış çerçevesinde kimin parasını kime dağıtıyorlar hesabını hiç kimse yapmıyor" dedi.

Nebati, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetleriyle Türkiye'nin her alanda büyük ivme kazandığını ve bundan Şanlıurfa'nın da fazlasıyla nasibini aldığını, hizmetlerin gelecek dönemde de artarak devam edeceğini söyledi. 

Çeşitli çevrelerin AK Parti'yi yıpratmaya yönelik çalışmalarda bulunduğunu ifade eden Nebati, milletin bunlara gerekli cevabı verdiğini dile getirdi. Genel seçimden de zaferle ayrılacaklarına olan inancını dile getiren Nebati, bu dönemde tüm siyasi partilere sağduyu çağrısında bulundu.

Muhalefet partilerin seçim vaatlerini eleştiren Nebati, şöyle konuştu:

"Şu anda biliyorsunuz bir asgari ücret yarışı var. Biri bin 400, diğeri bin 500, bir başkası 5 bin lira diyor. Bu yarış çerçevesinde kimin parasını kime dağıtıyorlar hesabını hiç kimse yapmıyor. Asgari ücretle çalışan işçilerimizin tamamı özel sektördedir ve özel sektördeki bir imkanın kim tarafından nasıl karşılanacağına ilişkin herhangi bir açıklama şu ana kadar yapılmamıştır. Bir asgari ücretlinin hastaneden, okuldan, yoldan, ulaşımdan, eğitimden faydalanmasına ilişkin dışsal imkanların aslında hangi düzeye geldiğinin hesaplanmaması, asgari ücretle ilgili böyle bir yarışı ortaya koyuyor."

KİMİN CEBİNDEN ALIP KİME VERECEKSİNİZ?

Nebati, muhalefetin mazot fiyatı vaatlerini de gerçekçi bulmadığını belirterek, Birisi 1,5, biri 1,75, diğeri 1,80 diyor. Açık bir yarış var hatta bazıları mazotu tamamen bedava vereceğini söylüyor. Mazot yağmur gibi yağmıyor, yer altında mazot kaynamıyor, fışkırmıyor da ve pamuğun üretildiği gibi de mazot üretilmiyor. Bu yurt dışından ham olarak geliyor ve burada işlenerek satılıyor. En azından şu 'Mazotu bedava vereceğim' diyenlere sormak lazım, 'Bunun parasını kimin cebinden alıp, kimin cebine vereceksiniz?' Bunun hesabının iyi verilmesi lazım" değerlendirmesinde bulundu.