BIST 9.624
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.495,60
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Muğla'da elektrik santrali gerginliği

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde yapılması planlanan Hidro Elektrik Santrali, köylüler ile firma yetkilileri arasında tartışmalara yol açtı.

Abone ol

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Beyobası Beldesi Pınar köyü sınırları içinde yer alan Yuvarlakçay’da yapılması planlanan ve tartışmalara neden olan Hidro Elektrik Santrali (HES) yapım işini üstlenen firma yetkilileri köylüleri dinledi.

Yuvarlakçay HES yapım işini üstlenen AKFEN Firması Genel Müdürü Saffet Arıcı, Proje Müdürü Cengiz Tümorcan ve firma avukatı Hasan Yüzbaşıoğlu güvenlik kuvvetleri nezaretinde Pınar köylüleri ile görüşmek üzere Yuvarlakçay Topgözü mevkisine geldiler.

Yuvarlakçay üzerinde HES kurulmasına izin vermemekte kararlı olduklarını ifade eden köylüler, “Bizler burada 100 gündür evimizi, işimizi bırakarak, suyumuza sahip çıkmağa çalışıyoruz. Sizler, bu güne kadar bizim burada neler çektiğimizi biliyor musunuz? Artık bu projeyi hayata geçiremezsiniz. Bugüne kadar 14 dava açmış, 4 de suç duyurusu olarak Cumhuriyet Savcılığına dilekçe vermiş durumdayız. Buraya daha öncede AKFEN Firması’ndan bir iki kişi gelip, bizleri dinledi. Sizlerin yapılmaması gereken proje sayesinde biz köylüler olarak, Kaymakamlık, güvenlik güçleri ve valilik ile karşı karşıya kaldık. Bizler 14 bin insan olarak bu sudan faydalanıyoruz. Burada yapılacak olan HES ile bizler susuz kalamayız. Sizlerin sayesinde bizleri burada çadırlarda yaşamağa mahkum ettiniz. Bundan sonra geri dönüş yok. Projenizi tekrar gözden geçirin” dediler.

Yuvarlakçay Korumu Platformu Sözcüsü Murat Demirçi de, “Buraya bizleri dinlemek için gelmeyin. Projeyi iptal etmek için gelin. Hamdi Akın’ı projenin iptal edildiğini açıklasın. Bazı basın organlarında projeyi iptal edebiliriz açıklaması yaptı. Orada başka türlü konuşuyor, sizler burada başka türlü konuşuyorsunuz. Sizleri anlamak mümkün değil. Biz bu su için her şeyi göze aldık. Burada kesinlikle Hidroelektrik Santralini yaptırmayacağız” şeklinde konuştu.

AKFEN Firması Genel Müdürü Saffet Arıcı ise, “Biz AKFEN Firması olarak buraya sizleri dinlemeye geldik. Köylüler ile tek tek görüştüm. Sizleri de dinledim. Ben şirket yetkililerini durumu anlatacağım. Sizlerin görüşlerini bildireceğim. Bu konuda kuşkunuz olmasın. Yalnız bu projeden vazgeçileceğini sanmıyorum. Buna mevzuat izin vermez. Sizlerde bu suyu kullanacaksınız” diye konuştu. Görüşmelerden umdukları sonucu çıkaramayan köylüler, “AKFEN suyumuzdan elini çek”, “HES’i kes, güle güle” şeklinde sloganlar attı. Firma yetkilileri güvenlik çember altında Yuvarlakçay’dan ayrıldılar.