BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.420,47
HABER /  GÜNCEL

Müge Anlı'ya Leman'dan özel 'kapak'

Kadın yazar-çizerlerin hazırladığı Leman'ın özel eki Bayan Yanı'nın kapağında bu ay Müge Anlı var.

Abone ol

23 Ekim Pazar günü Van ve Erciş'te 7,2 şiddetindeki deprem meydana gelmiş ve AFAD'ın açıkladığı son rakamlara göre de 604 vatandaşımız hayatını kaybetmişti.

Yaşanan bu afetten sonra depremzedelerin yaralarını sarmak için devlet kademesinin her bir kısmı yoğun gayret göstermiş -hala gösteriyor- ve ülkemizin dört bir tarafından deprem bölgesinden ayni ve nakdi yardımlar adeta sağanak şeklinde yağmıştı.

Bu olayların olduğu günlerde Habertürk spikeri Duygu Canbaş’ın canlı yayında “Tüm Türkiye, her ne kadar Van’dan da gelse haber, üzüldü…” gafını yapmasının ardından ATV’de yayınlanan Tatlı Sert programında Müge Anlı kelimenin tam anlamıyla ‘ırkçı’ bir söylemle depremde ölenlere saygısızca sözler sarfetmişti.

Canlı yayında kurduğu cümlelerle büyük tepki çeken Müge Anlı “Herkes haddini bilecek” ifadelerini kullanmıştı.

İşte Müge Anlı’nın sosyal medyada da tepki çeken o sözleri:

“Her fırsatta küçücük çocuklar tarafından taş attırılan polisler, olay yerine gelip ilk müdahale edenlerdi. Mehmetçik… Bizim Selcan’ın erkek kardeşi de Van’da askerlik yapıyor. Ona ve tüm askerlerimize hayırlı teskereler diliyoruz. Allah da askerimize polisimize zeval vermesin. Onlara taş atanların da elleri kırılsın. Canımız istediğinde kuş avlar gibi taş atıyoruz. Dağlarda vuruyoruz. Sonra bir şey olunca da asker gelsin, polis gelsin diyoruz. Dengeleri kuralım. Zor günlerde canım cicim. Kuş avlar gibi avlamayalım bunları. O kadar kolay değil. Herkes haddini bilecek…”

Yurdun dört bir tarafından hem Canbaş'a hem de Anlı'ya yoğun tepkiler gelmişti. İşte Bu tepkilerden bir tanesi daha "Bu da Müge Anlı'ya Kapak Olsun" der gibi Leman dergisinin kapağına yansıdı.

İşte Leman dergisinin o kapağı;