BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,96
ALTIN 2.434,57
HABER /  DÜNYA

Müftüden olay fetva! Karınızı yiyebilirsiniz

Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın fetvası olay oldu. Abdullah, erkeğin şiddetli açlık halinde karısını yiyebileceğini söylediği iddia edildi ama...

Abone ol

Suudi Arabistan Müftüsü, müslüman bir erkeğin karısını yiyebileceğini belirten bir fetva yayınladı. Basında yer alan bu fetvanın asılsız olduğu iddia edildi.

İran haber sitesi Al Alam'da yer alan habere göre, Suudi Arabistan Müftüsü Abdülaziz bin Abdullah'ın yayınladığı fetvada müslüman bir erkeğin belirli koşullarda karısını yiyebileceği belirtiliyor.

Fetvada, bir erkek şiddetli açlık çekiyorsa karısını veya karısının vücudunun çeşitli parçalarını yemesine izin veriliyor.

muftu.jpg

Fetvanın, kadının kurban edilmesi ve kocasına itaati ile kadının erkeği ile bir olma isteğine kanıt olarak yorumlandığı iddia edildi.

O FETVA YALAN ÇIKTI!

İran'a yakın medya kaynaklarında yer verilen iddiaya dair Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'ya açıklamada bulunan müftü, yayılan bu yalan haberle, Suudi Arabistan'dan ve Müslümanlardan öç alınmak istendiğini söyledi. Müftü, bu yalanla kendisinin İslam dünyasındaki itibarını yok etmek isteyenlerin aslında İslam'a yönelik bir saldırı yaptığını vurguladı.