BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,67
ALTIN 2.529,05
HABER /  GÜNCEL

Müftü ile papaz yumurta tokuşturdu

Paskalya bayramı nedeniyle kilisede düzenlenen törende müftü ile papaz yumurta tokuşturdu.

Abone ol

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Paskalya Bayramı nedeniyle düzenlenen törende Müftü Mehmet Taştan ile Papaz Dimitri Yıldırım yumurta tokuşturdu.

İskenderun Ortodoks Kilisesi'nde düzenlenen törene katılan Kaymakam Hasan Özyigit, İlçe Müftüsü Mehmet Taştan, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri Hıristiyan cemaati ile bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan İskenderun Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur, Paskalya Bayramı ile Kutlu Doğum Haftası'nın aynı hafta içerisinde kutlandığına dikkat çekerek, Bölgemiz, ülkemizin nadide özelliklerini taşıyan bir bölgesi olarak asırlardır bütün dünya ülkelerine insanlarına örnek teşkil etmiş bir yapıya sahiptir. Biz bu yapının naçizane birer fertleri olarak ülkemizin milletimizin vatanımızın birlik ve beraberliğin sembolü olarak bu topluluğu burada görmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Özellikle bayramlarda bir arada olmanın yaşadığımız güzellikleri bir arada Hıristiyan topluluğu cemaati olarak yaşıyoruz. Allah devletimize milletimize zeval vermesindedi.

YARIŞMAYI MÜFTÜ KAZANDI
Bayram nedeniyle kiliseye gelenlere çeşitli renklere boyanmış yumurtalar dağıtıldı ve gelenek olan yumurta tokuşturma yarışması yapıldı. Yumurtası kırılanın kaybettiği yarışmada Kaymakam Hasan Özyiğit ile İskenderun Kiliseleri Fukara Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Teymur yumurta tokuşturdu. Kaymakam Özyiğit, Teymur'un yumurtasını kırdı. Daha sonra Kilise Papazı Dimitri Yıldırım ile İlçe Müftüsü Mehmet Taştan yumurtaları tokuşturdu. Taştan, Yıldırım'ın yumurtasını kırarak kazana oldu. Son olarak Kaymakam Özyiğit ile Müftü Taştan yumurtalarını tokuşturdu ve kaymakamın yumurtasını kıran Müftü Mehmet Taştan yarışmanın galibi oldu.

'BİRLİK BERABERLİĞE VESİLE OLSUN'
Yarışma sonunda kısa bir konuşma yapan Müftü Mehmet Taştan da Kutlu Doğum Haftası ile Paskalya Bayramı'nın aynı haftaya denk gelmesinin çok güzel olduğunu belirterek şunları söyledi
Hz. Adem'den Hz. Muhammed peygamberimize kadar seyri suluk eden bütün peygamberlerin tek bir amacı vardı. İnsanları dalaletten, sapıklıktan hakka hidayete kavuşturmak. Tek Allah inanıcını, Allah'ın varlığını ve birliğini insanlara tanıtmak ve anlatmak. Peygamberlerin hedefi olan bu amaca yönelik hepimizin Müslüman, Hıristiyan, Yahudi, Semavi dinlere mensup veya beşeri dinlere mensup her insanın bu manada gayret göstermesi temennimizdir. Bölgemiz bu manada örnek bir bölge bu bölgemizin örnekliğini Orta Afrika da Myanmar'da Avrupa'da ve diğer ülkelerde de örnek olmasını temenni ediyorum. Hıristiyan dostlarımızın Paskalya Bayramı'nı kutluyoru