BIST 9.772
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.431,05
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Müezzinoğlu'ndan gençlere altın öneriler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu üniversitelilere seslendi.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ''Gençler, birilerine benzeyerek medeni olamazsınız, saygın ve güçlü olamazsınız. Kendiniz olun kendi değerlerinizle büyüyün ve gelişin, kendi değerlerinizi zenginleştirerek saygın ve değerli olacaksınız'' dedi.

Müezzinoğlu, Edirne İl gençlik Kolları Üniversiteliler Dayanışma Meclisi Toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleceğinin gençlere bağlı olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti'nin en büyük zenginlik kaynağının, gençler olduğunu anlatan Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

''Bu ülkenin en büyük zenginliği gençlerdir, gençler ne olur kendinize güvenin ve inanın. Bu ülkenin ne yer altı zenginliğine ihtiyacı var, ne şuna, ne buna. Şu genç beyinlere ihtiyacı var. Biz gençlerimizin vizyonunu, birikimini, geleceğe olan ufkunu bir kademe yukarı çıkarabilsek ülkemiz dünyada çok farklı bir konuma gelir. Bu anlamda sizlere de düşen, doğduğunuz büyüdüğünüz bu ülkede, üzerinize düşen sorumluluğa hızla sahip çıkmaktır. Hiç bir şeyden korkmayın. Sizi, ömrünüzün son anına kadar bırakmayacak olan tek şey, kendinize olan öz güveninizdir. Gençler münazaracı olun, müzakereci olun, mücadeleci olun. Eğer bu ruha sahip olursanız başarı kendiliğinden gelecektir. Gençler itiraz edin, haklarınıza sahip çıkın, bu anneniz de olsa babanız da olsa, düzen de olsa, 'bu gelecek benim geleceğim' deyip haklarınıza sahip çıkın. Mücadeleden vazgeçmeyin. Haklarınızı bir başkasına teslim etmeyin. Siz haklarınıza sahip çıkmazsanız bir başkası çıkar. Gençler, birilerine benzeyerek medeni olamazsınız, saygın ve güçlü olamazsınız. Kendiniz olun kendi değerlerinizle büyüyün ve gelişin. Kendi değerlerinizi zenginleştirerek saygın ve değerli olacaksınız.''

DÜRÜST VE ÇALIŞKAN OLUN

Bakan Müezzinoğlu, çalışkan, dürüst ve güvenilir insanların dünyanın neresinde olursa olsun bir değeri olduğunu, bu değerlere sahip olan kişilerde başarının kendiliğinden geldiğini belirtti.

Anne ve babalara da bazı önerilerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, ''Çocuklarınıza 'seni ben doğurdum, benim istediğim gibi olacaksın' demeyin. Bu evlatlarınızın öz güveninin zedelenmesine neden olur. Bırakın çocuğunuz hangi mesleği isterse onu seçsin. Çocuklarınıza doğru ve dürüst olmayı öğretin, çalışkan olmayı öğretin. Hiç korkmayın, bunları öğretirseniz çocuklarınız sizi utandıracak bir şey olmaz. Büyükler yol gösterir, büyükler tecrübelerini yansıtır. Ama büyükler bilir diye çocuklarımızı teslim almaya hakkımız yok. Ama ne yazık ki çocuklarımıza bu anlamda çok yanlış yapıyoruz'' ifadelerini kullandı.

BAKAN OLMAK ÖNEMLİ DEĞİL

''Önemli olan, doktor olmak, zengin olmak veya bakan olmak değil'' diyen Bakan Müezzinoğlu, bu milletin önemli olanları değil, gök kubbede hoş seda bırakanları, değerli olanları daima hatırlayacağını belirtti.

Bakan Müezzinoğlu, gençlerden anlık heyecan ve mutlulukların peşinden koşmamasını, ömrünün sonuna kadar gönül huzurunun peşinden koşmalarını istedi.

Konuşmasının ardından Saraçlar Caddesi'ne geçen Bakan Müezzinoğlu, vatandaşlarla bir süre sohbet etti.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu daha sonra basına kapılı olarak gerçekleştirilen Siyaset Akademisi açılış programına katıldı.