BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.426,59
HABER /  POLİTİKA

Müezzinoğlu yer istiyor

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, boşaltılması istenen villa için istekte bulundu.

Abone ol

AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, heyelan nedeniyle boşaltması istenen Ambarlı’daki 3 katlı villasından başka ev alacak parası olmadığı için çıkmak istemiyor. Müezzinoğlu, "Ya devlet bana yer verecek ya da maddi durumumu düzeltene kadar oturmaya devam edeceğim" dedi.

AMBARLI’da oturduğu villasının bulunduğu yer heyelan bölgesi olduğu için ’Doğal Afet Bölgesi’ ilan edilen AKP İstanbul İl Başkanı Mehmet Müezzinoğlu, "Devlet bize bir yer gösterirse taşınırız" dedi. Avcılar Ambarlı Mahallesi Badem Sokak ve Bayır Sokak üzerinde bulunan apartmanlar, zeminde meydana gelen kayma nedeniyle boşaltılıyor. Müezzinoğlu’nun da, heyelan tehlikesi nedeniyle 3 katlı villasını tahliye edip başka bir binaya taşınması gerekiyor. Ancak yeni bir ev alacak parası olmadığı için devlet kendisine yer gösterene kadar taşınmayı düşünmediğini ve bahçesinde düzenleme yapıp oturmaya devam edeceğini belirten Müezzinoğlu, "Ya devlet bana afet mağduru olarak yer verecek ya da maddi durumumu düzeltip kendi koşullarımı ayarlayana kadar evimde oturmaya devam edeceğim" dedi. Mecbur kalırsa kayınpederinin Ambarlı’daki evine taşınabileceğini söyleyen Müezzinoğlu, "Tepeköy ve Güzelşehir’de yer baktım, uygun bulsaydım alacaktım, ama benim villa alacak kadar param yok. Ben ve eşim evimizi seviyorduk ve ömrümüzün sonuna kadar oturmayı düşünüyorduk, ama risk bölgesi olduğu için devlet çıkmamızı istiyor" diye konuştu.

Pazar günü Başakşehir 4. Etap 1. Kısım’da eylem yapan bir grup vatandaşın, 1000 metrekarelik alanın KİPTAŞ tarafından kendisine tahsis edildiği yolundaki iddiaların gerçeği yansıtmadığını, böyle bir arsa satın almadığını anlatan Müezzinoğlu, "Bugüne kadar yapmadığım bir şeyi kimse bana yaptıramaz" dedi. KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım da, söz konusu yerin KİPTAŞ tarafından Müezzinoğlu’na satıldığı iddialarını doğrulamadı. KİPTAŞ olarak ellerinde arada kalmış birkaç arsa olduğunu bunları gazete ilanıyla satışa çıkardıklarını söyleyen Yıldırım, "Keşke AKP İl Başkanı gelip Başakşehir’de otursa, biz bundan mutluluk duyarız" diye konuştu.

Hastane ortağı

Dr. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampusü’ne 800 metre mesafede, O-1 karayolu üzerindeki 65 yataklı, 10 katlı Avcılar Hospitol’un Genel Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Başkanı. Müezzinoğlu, 20-25 hissedarı bulunan hastanenin, şahsi olarak yüzde 20, eşi ve çocuklarıyla birlikte de yüzde 35 hissedarı olduğunu belirtti. Müezzinoğlu, "Benim hastanem yok, sadece ortağım. Bu, çok param olduğu anlamına gelmez" dedi.

Kimseyi mağdur etmeyiz

İSTANBUL Valisi Muammer Güler, Ambarlı’da heyelan nedeniyle tahliye olan vatandaşlara 450 milyon liralık bir kira yardımı öngörüldüğünü söyledi. Vali Güler, bölgenin geçmişte yapılaşmaya kapalı olduğunu hatırlattı. Güler "Şu anda bölgenin bu yoğunluklu yapıyı taşımayacağı kesin. Öncelikle oradaki insanların can güvenliğini ve başka yerlere naklini, onlara zarar vermeyecek tarzda yapmaya çalışıyoruz." dedi.

Önce can güvenliği sağlanır

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşların canının her şeyden önce geldiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Vatandaşlarımızı bir an önce bölgeden uzaklaştırmak gerekiyor. Çünkü yer kabuğunun o bölgesi 100 yıllardır hep büyük kaymalara, heyelanlara neden olmuştur."

Haber: Fatma Aksu
Kaynak: