BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  GÜNCEL

Müezzinoğlu sert konuştu! Bunlar ihanet cümlesidir

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'da Doğu ve Güneydoğu'da görev yapan sağlık personelleri hakkında konuştu.

Abone ol

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi kapsamında düzenlenen programda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğusunda terörle mücadele kapsamında sağlık personeli ile ilgili yapılan spekülasyonlara yanıt veren Bakan Müezzinoğlu, "Terörün olduğu bir ortamda vatandaşların sağlıklı bir yaşam sürebilmesi çok mümkün değil. Devletin sokağa çıkma yasağı ilan ettiği ortamlarda vatandaşımızın gerek ticareti gerek sosyal gerek sağlık hizmetleri alanında mutlaka sıkıntıları olacaktır. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir millet, bir bayrak altında yaşıyor ise o toprakların her karışının güvenli olması lazım. Birileri eline silah alıp birileri sokaklarını kazarak, birileri mayın döşeyerek, birileri terör estirerek bu ülkenin hiçbir sokağında hiçbir mahallesinde barınamaz, barınmamalı. Temmuz ayından bu yana sağlık hizmeti sunumunda sorunlar yaşıyoruz."

"EKİP SİLAH ZORUYLA İNDİRİLİYOR, AMBULANS ALINIYOR"

Sağlıkçıların silah sesleri arasında görevlerini yerine getirmeye çalıştıklarını ve hepsi ile irtibat içerisinde olduklarını belirten Müezzinoğlu, vatandaşların hastaneye kolay ulaşmakta sorunlar yaşadığını dile getirerek, "Acil 112 talep edildiğinde istenen yere ambulanslarımız sağlıklı gidebiliyor mu? Onda da sorun var. Acil ekibimiz çağrıya giderken yolda durduruluyor, ekip silah zoruyla indiriliyor, ambulans alınıyor ve kaçırılıyor" dedi.

Terör olayları nedeniyle sağlık alanında sorun yaşadıklarını kaydeden Müezzinoğlu, "5-6 aylık dönemde vatandaşımıza hayati sorun yaşayacak bir bedel ödetmedik. Ekiplerimize teşekkür ediyorum. Bize ders verecek kadar orada dik ve saygın duruşları var. Meslektaşlarımla onur duyduğumu ifade ediyorum" dedi.

"NE OLURSA OLSUN ÇEKİLMEYECEĞİZ"

Sağlık ekiplerinin hayati şartlarının sağlanmadığı için terör bölgesinden çekilmesi ile ilgili yapılan yorumlara cevap veren Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Her türlü güvenlik önlemini almak durumundayız. Çekilmek kolay. Bırakalım o zaman güvenlik güçleri de emniyette silahlı kuvvetler de çekilsin. Bunlar ihanet cümlesidir. Bu ülkenin vatandaşıyım diyen birinin söyleyeceği bir cümle olabilir mi bu? Nasıl bir cümledir 'Çekilin.' Çekilin cümlesini vatan sevgisiyle nasıl bağdaştıralım. Çanakkale'de doktorlar çekildi mi? Tıbbiye mezunlarını tamamen Çanakkale'de kaybettik. Bu mesleğin bir meslek onuru var. Vatan ve millet onuru var. Biz çekilmeyeceğiz, ne olursa olsun. Hiçbir köşeden."