BIST 9.092
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Müebbet cezası alan isimlere AK Parti'den ilk yorum

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı karar ile ilgili "Bundan sonra kimse böyle bir şeye kalkışamayacak. Rabbimide hamdolsun bu karar için" dedi.

Abone ol

AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı 28 Şubat davasında verilen müebbet kararları için: ''Demokrasimiz adına çok mutluyuz. Bundan sonra kimse böyle bir şeye kalkışamayacak, akıllarından bile geçiremeyecekler. Rabbimize hamddediyoruz bu karar için.'' ifadesini kullandı.

Kararların açıklanmasının ardından açıklama yapan AK Parti Milletvekili Ravza Kavakçı, müebbet hapis cezası alan sanıkların Yargıtay'ın onayının ardından cezalarını çekmeye başlayacaklarını söyledi. AK Partili Kavakçı şunları söyledi:

"Demokrasi tarihimiz açısından çok önemli bir gün. 21 kişi hakkında, dönemin Genelkurmay Başkanı ve onun ekibi hakkında hapis cezası verildi. Ve Yargıtay onayladığında yapmış oldukları fiilin cezasını çekmeye başlayacaklar.

 ''Yapmış olduklarının bedelini ödeyecekler. Hem ilahi adalete inandık, hem de Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinin doğru karar vereceğine inandık. Bundan sonra asla kimse ülkemizde böyle bir şeye kalkışamayacak. Akıllarından bile geçiremeyecekler."

 İNCELEME FIRSATI İÇİN...

AK Parti Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Reşat İpek de bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesini gerektiğini söyleyerek 'Mahkeme temyiz aşamasındaki incelemeye fırsat vermek için, tutuklama tedbiri yerine adli kontrol tedbirlerinin uygulanmasına karar verdiğini söyledi.

28 Şubat postmodern darbesiyle ilgili devam eden davada karar açıklandı. Aralarında Engin Özkasnak ve Engin Alan'ın bulunduğu 68 sanık beraat etti.

21 SANIĞA MÜEBBET HAPİS CEZASI VERİLDİ

Eski Genelkurmay Başkanı İsmail Hakkı Karadayı, eski Genelkurmay İkinci Başkanı Çevik Bir ve Emekli Orgeneral Çetin Doğan ve eski YÖK Başkanı Kemal Gürüz gibi isimlerle birlikte 18 sanığa müeebbet hapis cezası verildi.

28 Şubat davasında müebbet alanların tam listesi28 Şubat davasında müebbet alanların tam listesi28 Şubat davasında müebbet alanların tam listesi28 Şubat davasında müebbet alanların tam listesiHABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN