BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,98
ALTIN 2.435,20
HABER /  GÜNCEL

Müdahale ederken gaz bombası attılar

Cemevindeki cenazede polis kurşunuyla ölen Uğur kurt davasının dünkü duruşmasında Doktor Hülya Özcan tanıklık yaptı.

Abone ol

İstanbul Okmeydanı’nda Berkin Elvan’ın ölümünü protesto edenler ile polis arasında çıkan çatışma sonucunda cemevinde bir akrabasının cenazesine katılan Uğur Kurt, polisin açtığı ateş sonucu başından vurularak hayatını kaybetmişti.

Polis memuru Sezgin K. hakkında açılan davaya devam edildi. İstanbul 11’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Sezgin K. ve Uğur Kurt’un annesi, babası ile eşi katıldı. Duruşmada cemevindeki cenazenin sahibi Hülya Hürmet Özcan tanık olarak ifade verdi.

BANA BAŞ SAĞLIĞI DİLEDİ

Doktor olduğunu belirten Özcan, olay günü yaşananları şöyle anlattı: “Biz 20-30 kişi cemevinin bahçesinde oturuyorduk. Bu sırada yanıma önceden tanımadığım uzun boylu, güzel yüzlü birisi geldi. Bana içtenlikle başsağlığı diledi, iki yanağımdan öptü. Ben içimden ne kadar iyi bir insan diye düşünürken silah sesleri duydum. Az önce bana başsağlığı dileyen çocuk vurulmuş yerde yatıyordu.” Kurt’a müdahale etmeye çalıştığını ancak gelen gaz bombaları yüzünden içeri kaçmak zorunda kaldığını anlatan Özcan, “Ben 20 yıllık meslek hayatım boyunca ilk defa bir hastayı bırakıp kaçmak zorunda kaldım” diye konuştu. Alınan beyanların ardından ara kararını açıklayan mahkeme sanık polis memuru Sezgin K.’nın tutuklanma talebini reddederek duruşmayı erteledi.

TANIK POLİS AYTEKİN: ‘Polis aracı yanıyordu’

Duruşmada olay günü sanık Sezgin K. ile aynı aracın içinde olan polis memuru Burak Aytekin de tanık olarak dinlendi. Olaylara müdahale ettikleri sırada aracın üzerinde bulunan mazgaldan içeri molotof kokteyli atıldığını söyleyen Aytekin, “Aracın içi yanmaya başladı. Yangın tüpüne elimi uzattım ancak elim yandığı için kullanamadım” dedi. Araçtan çıkıp arkadaki polis aracının arkasına koştuğunu anlatan tanık polis, “Silah sesleri gelmeye başladı, bulunduğumuz yere molotof atılıyordu. Bir iki dakika aracın arkasında kaldım. Sanık, yanına gittiğimde havaya ateş ediyordu” dedi.