BIST 9.570
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.472,28
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Mucize'nin Deli Aziz'i Mert Turak kimdir?

Mert Turak, Mahsun Kırmızıgül'ün Mucize filminde deli Aziz rolüyle izleyenlerden tam not aldı.

Abone ol

Mahsun Kırmızıgül'ün yönettiği başrollerinde ise Talat Bulut, Ali Sürmeli, Meral Çetinkaya gibi ustaların rol aldığı 'Mucize' filmi vizyona girmesiyle birlikte izleyici tarafından büyük ilgi gördü.

1960'ların yoksulluk içerisindeki Türkiye’sine ayna tutan film, aynı zamanda darbe sürecinin etkisini de beyazperdeye taşıyor. Ege'nin cennet gibi bir köşesinden Anadolu'nun uzak bir köyüne sürgün yiyen bir öğretmenin (Talat Bulut) hikayesini anlatan film, yokluk içerisinde okulu, okumayı eğitimi dört gözle bekleyen çocukları da konu ediniyor.

Filmde köyün delisi rolünü büyük bir başarı ile oynayan Mert Turak ise gösterdiği performansıyla izleyicilerden tam not aldı.

ekran-resmi-2015-01-05-12.53.59.png

MERT TURAK KİMDİR? 

Mert Turak, (29 Mart 1980) Türk oyuncu. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümü mezunu. Kariyerine tiyatro ağırlıklı devam eden başarılı oyuncu televizyon ekranlarına ilk kez 1999 yapımı Yılan Hikayesin'de merhaba dedi. Bilinen diğer filmleri ise , 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir, Başrolde Aşk, Beni Böyle Sev,Yeşil Deniz...'

mert-turak.jpg

İşte genç oyuncunun Mucize filminde gösterdiği o performans