BIST 9.716
DOLAR 32,54
EURO 34,91
ALTIN 2.428,24

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Mucize doğada. Bazı sebze, meyve ve baharatlar, kozmetik ve tıptan daha faydalı, adeta şifa deposu. Ama daha ilgilendiğimiz konuya gelelim. Öyleleri var ki, bol bol tüketmeniz dahilinde sizi 10 yıl geriye götürecek kadar güçlü...

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Mucize doğada. Bazı sebze, meyve ve baharatlar, kozmetik ve tıptan daha faydalı, adeta şifa deposu. Ama daha ilgilendiğimiz konuya gelelim. Öyleleri var ki, bol bol tüketmeniz dahilinde sizi 10 yıl geriye götürecek kadar güçlü... Avokado, belki içinde barındırdığı yağ oranı nedeniyle çok fazla tüketilmesi halinde insanların kilo almasına sebep olabiliyor; fakat abartılmaması halinde insan vücuduna oldukça faydalı bir meyve. Örneğin; gün içinde yediğiniz bir tane avokado, kolesterol seviyenizi düşürmek ile kalmayıp, cildinizin yenilenmesini sağlayacaktır. Aynı zamanda, bol miktarda C vitamini ve potasyum içerir.

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Çilek, böğürtlen, yaban mersini, üzüm... Bu küçük meyvelerin insan vücuduna tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük yararı var. Antioksidan özelliği ile hücreler üzerinde olumlu etkisi vardır. Aynı zamanda, eklem ağrılarını ve acılarını azaltır. Özellikle yaban mersinini bol miktarda tüketmenizi öneriyoruz çünkü yaban mersini, bilişsel yeteneklerinizi geliştirir ve bunama, alzaymır gibi hastalıkların önüne geçer.

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Havuç en bilinen özelliği ile gözlere inanılmaz faydası vardır. Bol miktarda A vitamini içeren bu sebzenin gözlere iyi gelmesinin yanında birçok faydası mevcut. Örneğin; erken yaşlanmanın önüne geçer. Ayrıca, şunu da hatırlatmamızda fayda var; havucu pişirip yemek yerine, doğal haliyle tüketmek sizler için daha faydalı olan; çünkü havuç pişirildiğinde içinde barındırdığı vitaminleri ve besleyici maddeleri kaybediyor.

Mucize gibi! Eğer bunu her gün tüketirseniz...

Turunçgiller bol miktarda C vitamini ve folik asit bulundurur. Bu meyveler; kanda bulunan kolesterol ve ürik asit değerlerinin normal seviyelere inmesine yardımcı olur. Düzenli olarak tüketildiği zaman, kan dolaşımı ve kalp ile ilgili rahatsızlıkların önüne geçilmesine katkı sağlar. Ayrıca, turunçgillerin detoks özelliği de vardır. Örneğin; aç karnına içilen bir limon suyu, detoks özelliğinin yanında, oldukça sağlıklı hissetmenizi de sağlayacaktır.