BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

Mübarek'in partisini fesh kararı

Yolsuzluk suçlamalarıyla ilişkil olarak sorgulanırken, fenalaşıp hastaneye kaldırılan Mübarek'in kendisi de oğulları da gözaltında.

Abone ol

Mısır'da bir mahkeme devrik cumhurbaşkanı Hüsnü mÜbarek'in partisinin feshedilmesi yönünde karar aldı.

Bu karar uyarınca, eski iktidar partisi Milli Demokratik Parti'ye ait mal varlığı da devlete devredilecek.

Mübarek yolsuzluk iddialarına maruz kalması ardından kaldırıldığı hastanede gözaltında tutuluyor.

Mübarek suçlamalarla ilgili sorgulanırken fenalaştı.

Hüsnü Mübarek'in sağlık durumunun istikrarsız seyrettiği söyleniyor.

Mübarek'in oğulları Ala ve Cemal de Kahire'ye yakın bir cezaevinde gözaltında tutuluyor.

Devlet kanalı, Mübarek'in oğullarına cezaevi forması verildiğini ve diğer tutukluların kardeşleri sıkıştırdığını da aktardı.

Eski Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in oğulları Cemal ve Ala haklarında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınmıştı.

Hüsnü Mübarek'in de dahil olduğu soruşturma yolsuzluk ve ülke genelinde düzenlenen gösterilere şiddetle müdahale edilmesini kapsıyor.

Mısır'daki bir BBC muhabiri, eylemcilerin Mübarek'in yargı karşısına çıkmamak için askeri rejimle bir anlaşma yapmasından endişe ettiklerini aktarıyor.

Mübarek'in Almanya'da tedavi görmesi için doktorları tarafından askeri konseye yapılan başvurunun da reddedildiği bildirildi.

Halk ayaklanması ile 11 Şubat'ta Mısır cumhurbaşkanlığı görevini bırakan Hüsnü Mübarek'in, o tarihten bu yana tatil beldesi Şarm el Şeyh'te yaşıyor.

82 yaşındaki eski cumhurbaşkanının çok sayıda sağlık sorunu olduğu ve kısa süre önce safra kesesi ameliyatı olduğu biliniyor.