BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,91
ALTIN 2.434,16
HABER /  GÜNCEL

Mübarek'in içişleri bakanı yargı önünde

Mısır'ın eski İçişleri Bakanı Habib El Adli, para aklama ve zimmetine para geçirme suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Abone ol

Devrilen Mübarek rejiminin içişleri bakanı yargı önüne çıkarıldı

Mısır'ın eski İçişleri Bakanı Habib El Adli Kahire'de çıkarıldığı mahkemede kendisine yöneltilen yolsuzluk suçlamalarını reddetti.

Kara para aklama ve zimmetine para geçirme suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılan eski bakan "Böyle bir şey olmadı" dedi.

Eski bakan eski cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yaygın protestolar ardından devrilmesinden bir kaç gün sonra, Şubat ayı ortalarında tutuklanmıştı.

Eski bakan devrilen rejimin mahkemeye çıkarılan ilk üst düzey yetkilisi.

Habib El Adli, geçen ay sonunda kabineden çıkarılmış ve protestocuların baskısıyla Mübarek'in iktidardan düşmesinden bir hafta sonra 17 Şubat'ta tutuklanmıştı.

Göstericiler 25 Ocak'ta rejime karşı başlattıkları ayaklanmada ısrarla, isyanın başından beri 384 kişinin ölümü ve 6 binden fazla kişinin yaralanmasına yol açan kanlı bastırmanın sorumlusu olarak tutulan polis güçlerinin başındaki El Adli'nin görevden alınmasını istemişlerdi.

Beyaz mahkum kıyafetiyle hakim karşısına çıkan El Adli, kendisine yöneltilen para aklama ve kamu fonlarını zimmetine geçirme suçlamalarını kabul etmeyerek, iki kez "Böyle bir şey olmadı" dedi.

Eski İçişleri Bakanı'nın duruşması, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile savunma hazırlamak için daha uzun süre talep eden avukatlar arasındaki yoğun tartışmaların ardından 2 Nisan'a ertelendi.

Mahkemenin dışında da çok sayıda gösterici "Halk katilin idamını istiyor" sloganları attı ve eski bakanı boynunda ilmikle gösteren pankartlar taşıdı.

Mısır'da Mübarek'in birçok eski bakanı ve eski hükümete yakın iş adamı ya tutuklu ya ülkeyi terk etmeleri yasak ya da mal varlıkları dondurulmuş bulunuyor.