BIST 9.645
DOLAR 32,52
EURO 34,85
ALTIN 2.430,89
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Muazzez Abacı filmi geliyor

Sanat müziğinin efsane seslerinden Muazzez Abacı'nın hayatı filme alınıyor, Kenan İmirzaloğlu ve Beren Saat başrol için düşünülüyor.

Abone ol

Türk Sanat Müziği'nin ünlü ismi Muazzez Abacı’nın hayatı sinema filmi oluyor.

Hürriyet'ten Demirhan Hararlı'nın haberine göre sanatçı, müzik kariyerinin başlarında yaşadığı büyük aşkın ve hayatının bilinmeyenlerini konu alacak film projesi teklifine evet yanıtını verdi.

“Ben hayattayken böyle bir film yapılması, benim için çok önemli ve gurur verici. Çok sevindim” diyen Abacı, filmde başrol oynayacak isme kendi karar verecek.

Senaryosu yazılan ve çekimlerine önümüzdeki aylarda başlanacak filmle ilgili, Türk sanat müziğinin genç sanatçısı Onur Akay'dan ustasına çok ilginç bir öneri geldi.

Akay, bu aşkın Hasan Heybetli olması gerektiğini yazarak, ünlü mafya Hasan Heybetli'yi hatırlattı ve Abacı'ya çok ilginç bir öneri sundu.

KENAN İMİRZALIOĞLU VE BEREN SAAT

Heybetli rolünü Kenan İmirzalıoğlu'na, Abacı rolünü ise Beren Saat'e vermesini öneren ünlü sanatçı Onur Akay, 'Filmin konusunu kendimce yazarken, ilk çıktığında Muazzez Abacı'ya benzeyen sesiyle meşhur olan Ebru Gündeş aklıma geldi. Yıllar sonra Ebru'nun hayatı film olursa, Rıza Sarraf'ı oynayacak kişi çıkar mı bilemedim' dedi.

İşte Akay'ın filmin konusu hakkında yazdığı yorum:

KİRPİKLERİNİN GÖLGESİ GÜLLERLE BEZENMİŞ

'Abacı, 1980’de İstanbul’un ünlü gazinolarında sahne alıyordu. Arap Hüso’nun oğlu Hasan Heybetli, her akşam yanında, günün her saati onu düşündüğünü anlatan 24 gülle dinlemeye geliyordu. Abacı, bu aşka uzun süre karşılık vermedi. Heybetli, Şişli’deki evinin önünü güllerle donatınca inadı kırıldı. 1980’de evlendiler. Heybetli, “Kazandığının yüz mislini ben vereyim, evde otur” dese de kabul ettiremedi. Abacı, bir sabah evin salonunun parayla kaplı olduğunu gördü. Hepsini çöp poşetlerine doldurup balkondan eşinin başına döktü. Çift, 1983’te boşandı. 1986’da Abacı’nın aşkı yeniden alevlendi. Akşehir Cezaevi’nde yatan Heybetli ile bir kez daha nikah masasına oturdu. Cezaevinin karşısındaki bir eve yerleşti. Heybetli bir ıslık çalardı, Abacı evden duyardı. Çift, 1993’te ikinci kez boşandı. Haziran 2006’da Heybetli, Abacı’nın kapısına tek bir gülle geldi. Üçüncü kez evlenecekleri konuşuldu ama bu gerçekleşmedi.'