BIST 9.008
DOLAR 32,33
EURO 35,04
ALTIN 2.280,65
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

MHP ilköğretim okullarındaki skandalı sordu!

İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşinin Teftiş Kurulu Başkanı olduğu Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı iddiası TBMM’ye taşındı.

Abone ol

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’ya skandal doğru mu diye sordu.

BU SORULAR NE AMAÇLA SORULUYOR?

Yazılı soru önergesinde; Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı, buna göre müfettişlerin ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istedikleri doğru mu diyen Türkkan, bu sorular arasında “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı?” “Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu?” “Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?” gibi sorular yer alıyor mu sorusunu yöneltti.

Önergesinde Bakan’a; Müfettişlerin sorduğu soruların ne amaçla ve kim tarafından hazırlandığını, ilköğretim okulu öğrencilerinden bu sorular karşılığında alınacak cevaplarla neyin hedeflendiğini soran Türkkan, bu uygulamanın ne zaman başladığı ve İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşinin Teftiş Kurulu Başkanı olmasında bu soruların sorulmasının etkisinin olup olmadığı
konusuna da açıklık getirilmesini istedi.

TALİMAT BAŞBAKAN’DAN MI?

Rusya’da Stalin Dönemi’nde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan’da baskı amacıyla yapılan benzer uygulamanın Stalin Rusyası’ndan sonra ilk kez AKP döneminde Türkiye’de yapıldığına dikkat çeken MHP’li Türkkan, Milli Eğitim Bakanı’na bunun doğrudan doğruya Başbakan Erdoğan tarafından verilen talimatla mı yapıldığı sorusunu da yöneltti.Öğretmeniniz Hükümet'i kötülüyor mu?
- Öğretmenleriniz annenize babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?

Böyle bir uygulama, Stalin döneminde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da baskı amacı ile yapılıyordu. Stalin Rusyası'ndan sonra böyle bir uygulama iLk kez AKP döneminde Türkiye'de yapılıyor.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan; Milli Eğitim Bakanlığı, Stalin Dönemi Rusyası’nı örnek alarak mı Öğretmeniniz Hükümet'i kötülüyor mu?
- Öğretmenleriniz annenize babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?

Böyle bir uygulama, Stalin döneminde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da baskı amacı ile yapılıyordu. Stalin Rusyası'ndan sonra böyle bir uygulama iLk kez AKP döneminde Türkiye'de yapılıyor.böyle bir uygulamaya başlamıştır sorusuna da yanıt istedi.

Lütfü Türkkan'ın yanıt aradığı sorular şöyle:

1-Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin ilköğretim okullarında yeni bir uygulama başlattığı, buna göre müfettişlerin ilkokullarda öğretmeni sınıftan çıkardıktan sonra öğrencilere birtakım sorular sorarak yanıtlarını istedikleri doğru mudur?

2-Bu sorular arasında “Atatürk’ü mü seviyorsun Recep Tayyip Erdoğan’ı mı?” “Öğretmeniniz Hükümet’i kötülüyor mu?” “Öğretmenleriniz anne ve babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?” gibi soruların yer aldığı doğru mudur, başka ne gibi sorular sorulmaktadır?

3-Bu sorular ne amaçla ve kim tarafından hazırlanmıştır, ilköğretim okulu öğrencilerinden bu sorular karşılığında alınacak cevaplarla ne hedeflenmektedir?

4-Bu uygulama doğrudan doğruya Başbakan Erdoğan tarafından verilen talimatla mı yapılmaktadır?Öğretmeniniz Hükümet'i kötülüyor mu?
- Öğretmenleriniz annenize babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?

Böyle bir uygulama, Stalin döneminde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da baskı amacı ile yapılıyordu. Stalin Rusyası'ndan sonra böyle bir uygulama iLk kez AKP döneminde Türkiye'de yapılıyor.

5-Bu uygulama ne zaman başlamıştır, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın kardeşinin Teftiş Kurulu Başkanı olmasında bu soruların sorulmasının etkisi var mıdır?

6-Milli Eğitim Bakanlığı, Stalin Dönemi Rusyası’nı örnek alarak mı Öğretmeniniz Hükümet'i kötülüyor mu?
- Öğretmenleriniz annenize babanıza AKP'ye oy atmayın diyorlar mı?

Böyle bir uygulama, Stalin döneminde Türkmenistan, Kırgızistan ve Kazakistan'da baskı amacı ile yapılıyordu. Stalin Rusyası'ndan sonra böyle bir uygulama iLk kez AKP döneminde Türkiye'de yapılıyor.böyle bir uygulamaya başlamıştır?