BIST 9.555
DOLAR 32,45
EURO 34,49
ALTIN 2.470,38
HABER /  GÜNCEL

MTV zammı geri mi çekildi? Hükümetin son kararı

2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi için yapılan yüzde 40'lık zamma büyük tepki vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan talimat verdi zam Bakanlar Kurulu'nda yeniden ele alındı. Son kararı Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ açıkladı.

Abone ol

Vatandaşın büyük tepki gösterdiği yüzde 40'lık Motorlu Taşıtlar Vergisi zammı geri çekildi. Karar Bakanlar Kurulu toplantısında alındı. Toplantı sonrasında Hükümet Sözcüsü  Bekir Bozdağ, "Bakanlar Kurulu'nda yüzde 40'lık MTV zammıyla ilgili artışın aşağı çekilme kararı alındı." diyerek otomobil sahiplerini ferahlatan haberi verdi.

Bakanlar Kurulu sonrası Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ gazetecilerin sorusunu yanıtladı. MTV zammıyla ilgili gelen soruya ise Bozdağ'dan şu açıklama geldi:  

-"Cumhurbaşkanımızın dün yaptığı bir değerlendirme oldu. Tüm bunlar Bakanlar Kurulu'nda ele alındı. Bakanlar Kurulumuz Motorlu Taşıtlar Vergisinin kanun tasarısında öngörülen rakamdan aşağı bir rakama, makul bir rakama çekilmesi hususunda bir karara vardı. Maliye Bakanımız  Naci Ağbal Bey'e görev verdi.

FRANSA'DAKİ YANGINA KINAMA

Bu yangının kundaklama sonucu olduğuna ilişkin savcılığın yaptığı açıklamadan dolayı bu saldırıyı, kundaklamayı da şiddetle ve nefretle kınadığımızı açıklıkla ifade etmek istiyoruz. Fransa hükümetinden ve yetkililerinden bu kundaklamaya karışan, yapan kişilerin çok hızlı bir şekilde tespiti, yakalanması ve yargıya teslim edilmesini beklediğimizi özellikle ifade etmek istiyorum. Irkçılık, ayrımcılık, yabancı düşmanlığı gibi çağımızı tehlikeye atan ve hepimizi tehdit eden bu hastalıklara karşı hepimizin bir kez daha birlikte hareket etmesi gerektiğini, yaşadığımız bu acı hadiseler göstermektedir.

"ABD HALKINA TAZİYELERİMİZİ İLETİYORUZ"

Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve ABD halkına taziyelerimizi iletiyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Türkiye olarak ABD ile her türlü şiddet, saldırı ve terör konusunda bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da dayanışma içerisinde olacağımızı özellikle ifade etmek istiyoruz."

Erdoğan o başkanların istifasını mı istedi?