BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,92
ALTIN 2.427,56
HABER /  GÜNCEL

MTV borç ödeme ekranı online taksit ödeme seçenekleri

MTV borç ödeme, sorgulama için artık son saatlerler. Motorlu Taşıtlar Vergisi MTV borç ödeme için 31 Ocak Çarşamba son gün. Motorrlu taşıtlar vergisi borcunu ödemek isteyen vatandaşlar www.gib.gov.tr adresinde borç sorgulama ve ödeme bölmünden online olarak MTV borcunu ödeyebilirler. Ayrıca MTV borcu online olarak ve telefonunuza GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme yapmak mümkün. Minibüs için yaşına göre 288-888 lira arasında, panelvan ve motorlu karavanlar için yaş ve motor silindir hacmine göre 440- bin 791 lira arasında, otobüs ve benzerleri için yaş ve oturma yeri sayısına göre 587-3 bin 587 lira arasında, kamyonet, kamyon, çekici ve benzerleri için yaş ve azami toplam ağırlığa göre 260 - 4 bin 39 lira MTV ödenecek.

Abone ol

MTV borç ödeme ekrani 1. Taksit online ödeme gib.gov.tr adresinden yapılacak. Sürücüler aman dikkat bugün MTV 1. taksit ödemesi için son gün. Tüm vergi daireli bugün saat 19.00'a kadar açık olacak. MTV borcunu hiç vergi dairesine gitmeden online olarak ödemek isteyen sürücülerin yapması gereken ise çok basit. gib.gov.tr adresine girerel online olarak MTV-Ocak ayı 1. taksiti ödeyebilirler. Diğe bir yol ise akıllı telefonlar. Telefonunuza GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme yapmak mümkün.Minibüs için yaşına göre 288-888 lira arasında, panelvan ve motorlu karavanlar için yaş ve motor silindir hacmine göre 440- bin 791 lira arasında, otobüs ve benzerleri için yaş ve oturma yeri sayısına göre 587-3 bin 587 lira arasında, kamyonet, kamyon, çekici ve benzerleri için yaş ve azami toplam ağırlığa göre 260 - bin 39 lira MTV ödenecek.

MTV BORÇ ÖDEME EKRANI: Sürücüler gib.gov.tr üzerinden hem MTV ödemelerini yapabilecek hem de borçlarını sorgulayabilecekler. 31 Ocak Çarşamba gününe kadar sürücüler MTV ödeme işlemlerini gerçekleştirebilecekler.

Yılda iki eşit taksit olarak Ocak ve Temmuz aylarında ödenen Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin (MTV) ilk taksit ödemesinin en geç 31 Ocak Çarşamba günü yapılması gerekiyor. Gelir İdaresi Başkanlığı’nın (GİB) internet sitesinde yayımlanan duyuruya göre, mükellefler 2018 yılı MTV ilk taksit ödemesini, başkanlığın internet sayfası aracılığıyla kredi ve banka kartlarıyla yapabilecekler.

MTV BORÇ SORGULAMA VE ÖDEME EKRANI

Sürücüler anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak ödeme yapabilirler. Aynı zamanda GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak da ödeme yapmak mümkün

MTV ÖDEME NASIL YAPILIR? GİB BORÇ SORGULAMA: 1 Ocak 2018 tarihinde başlayan 2018 yılına ait Motorlu Taşıtlar Vergisi'nin (MTV) 1. taksit ödemesi 31 Ocak'ta sona erecek. Araç sahipleri 2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksidini, GİB Mobil uygulamasını (IOS ve Android) kullanarak, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sayfasında (www.gib.gov.tr) yer alan “Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümüne 02:00-22:00 saatleri arasında giriş yaparak kredi kartı ve banka kartı ile, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak veya banka şubelerine başvurarak, PTT İşyerlerine başvurarak, Vergi Dairesi Müdürlüklerine başvurarakhızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde yapabilir.

VERGİ DAİRELERİ SAAT 19:00'A KADAR AÇIK OLACAK: 2018 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi birinci taksitinin ödeme süreleri 31 Ocak 2018 Çarşamba günü sona eriyor. Gelir İdaresi Başkanlığınca; Vergi Dairelerinde meydana gelmesi muhtemel sıkışıklığın önlenmesi ve mükelleflere kolaylık sağlanması amacıyla 30 Ocak 2018 Salı ve 31 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 19:00' a kadar tüm vergi daireleri açık bulundurulacağı bildirildi.

MTV