BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,94
ALTIN 2.427,71
HABER /  GÜNCEL

MSNde TERÖR sohbeti

PKK üst düzey yöneticisi, teröristlerin aileleri ile MSN üzerinden konuşuyormuş.

Abone ol

Terör örgütü PKK'nın propaganda organı ROJ TV´nin kurucusu ve örgütün üst düzey yöneticilerinden Abdülkadir Dilsiz, Antalya´nın Manavgat İlçesi Ulualan mevkiinde bir evde yakalandı.
     
Emniyet güçleri tarafından uzun süredir takip edildiği bildirilen Abdülkadir Dilsiz, Antalya ve Manavgat jandarmasının Manavgat- Alanya karayolu üzerindeki Ulualan mevkiinde saklandığı eve düzenlediği baskınla yakalandı.

Jandarma, evde bulunan bilgisayar, dizüstü bilgisayar, CD´ler ve yazılım programlarına da el koydu. Çok sayıda sahte kimliğe sahip olduğu iddia edilen Abdülkadir Dilsiz´in, sık sık Irak´a gidip geldiği bildirildi. Manavgat Adliyesi´ne çıkartılan zanlı tutuklandı. Başka bilgisayarlardaki bilgilere bile kolayca ulaşabildiği (hacker), internet ve yayıncılık konularında uzman olduğu söylenen Dilsiz´in, bir bilgisayar programı geliştirerek, Kürtçe bilmeyen veya farklı lehçelerini bilen örgüt üyelerinin tamamının birbiriyle aynı lehçede Kürtçe olarak iletişim kurmasını sağladığı da kaydedildi.
     
EVDEN HİÇ ÇIKMIYOR

Abdülkadir Dilsiz´in, Uzunalan mevkiindeki 3 katlı bir binadaki dairelerden birinde eşi ve 8 yaşındaki kızı H.D. ile birlikte yaşadığı ortaya çıktı. Çevredekilerin evden hiç dışarı çıkmadığını söylediği Şanlıurfa Birecik doğumlu 30 yaşındaki Dilsiz´in, `Mehmet Duman' adına düzenlenmiş sahte kimlik ve pasaport kullandığı kaydedildi. GSM hattını bile bu isimle aldığı saptanan Dilsiz´in, çocuğunun okul kaydından banka hesaplarına kadar da aynı sahte isimden yararlandığı belirtildi.
     
ACAİP BİR DONANIM

Oturduğu evde bulunan ve yetkililerin `Acaip bir donanım' diye tanımladığı Dilsiz´in bilgisayarlarının hard disc´leri (ana bellek), incelenmek üzere Ankara´ya gönderildi. Bilgisayarda ilk etapta Abdülkadir Dilsiz´in, PKK´nın dağ kadrosundakilerin aileleriyle yaptığı MSN görüşmeleri bulundu.

Eğitim düzeyinin düşük olduğu, ancak 3 yabancı dil ile bilgisayar dillerini çok iyi bildiği belirlenen Dilsiz, sorgusu sırasında susma hakkını kullandı. Zanlı hakkında araştırma yapan güvenlik güçleri, asker kaçağı olduğunu da belirledi.