BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,97
ALTIN 2.419,53
HABER /  SPOR

Mourinho revizyona gidiyor

Chelsea'de Jose Mourinho, kadroda revizyona gitme kararı aldı.

Abone ol

Premier Lig'in son şampiyonu Chelsea'de, Teknik Direktör Jose Mourinho, takımdan ayrılmak isteyen oyuncular nedeniyle kadroda revizyona gitme kararı aldı.
Stamford Bridge'e geldiğinden beri takımında hemen hemen tüm pozisyonlara ikişer futbolcu isteyen ve bu yönde kadro kuran Chelsea Teknik Direktörü Jose Mourinho, Tiago'nun Lyon'a gitmesi ve Damien Duff'ın da Tottenham'la anlaşması nedeniyle kadrosunda değişikliğe gitme kararı aldı. Mourinho, artık istenmeyen transferlerin yapılmaması için yönetime görüş bildirirken, 20 kişilik bir kadro oluşturacağını ve kadrosunda, Chelsea'de olmaktan dolayı mutlu olan futbolculara yer vereceğini ifade etti.

Portekizli teknik adam konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Geçen sezonki kadromuzdan Tiago'yu kaybettik. Tiago, çok iyi bir oyuncuydu ancak takımda fazla forma şansı bulamadığını söyledi ve ayrıldı. Şimdi ise benim sevdiğim bir diğer oyuncu Damien Duff'ı kaybetmek üzereyiz. Neden? Çünkü, Duff da, Tiago gibi daha fazla forma şansı istiyor. Bu gayet normal. Çünkü futbolcu oynamak ister.

İnsanlar, futbolcuları para kazanma hırsı olan insanlar gibi görüyorlar. Bu yanlış bir düşünce, Onların futbol oynaması daha önemlidir. Çünkü, Chelsea gibi büyük bir kulüpten ayrılmak isteyen futbolcu para kaybetmeyi göze almıştır. Bu futbolcu sadece futbol oynamak istiyor demektir" dedi. Mourinho, kadrosunda yer alan futbolcuların, çok fonksiyonlu olmalarını ve birden fazla pozisyonda oynamaları gerektiğini de belirterek, 20 kişilik kadrosunda bile her mevki için birden fazla alternatifinin olması gerektiğini savundu.

Mourinho, takımında bir sol kanat oyuncusuna ihtiyaç duyduğunu da vurgulayarak, Ashley Cole'la ilgili transfer söylentilerine açıklık getirdi. Mourinho, "Asier del Horno, takımdan ayrılmak istiyor ve bizde ona yardımcı oluyoruz. Chelsea'nin iyi bir sol kanat oyuncusuna ihtiyacı var. Ben Ashley Cole'un Avrupa'nın en iyi oyuncusu olduğunu söylemedim. Cole, şu anda Arsenal'in bir oyuncusudur ve ben onunla hiç konuşmadım. Transfer dönemi açılmıştır ve bizde Wayne Bridge ve Del Horno gibi oyunculara sahibiz. Bu oyuncular gidebilir de, yeni bir transfer de yapabiliriz" şeklinde konuştu.