BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.302,73
HABER /  GÜNCEL

Motivasyon nasıl arttırılır?

İster iş motivasyonu olsun ister hayat motivasyonu yada okul... Hayatınızla ilgili motivasyonu arttırmak istiyorsanız elmaelma.com'un sizin için hazırladığı önerilere bir göz atın deriz.

Abone ol

Motivasyonu arttırmanın yolları nelerdir? Motivasyonu arttırmak için yapılması gerekenler neler? Günlük yaşamın koşturmasında zaman zaman bizden kaynaklı veya ikinci üçüncü kişişler yüzünden motivasyon çok çabuk düşebilir. Ancak bu durumlarda veya bu tarz surumlara hazırlıklı olabilmek için motivasyon arttırıcı yöntemleri araştırıyorsanız doğru haberdesiniz! İşte elmaelma.com'un haberine göre, motivasyonu arttırmanın 6 kuralı!

İLERİYE YÖNELİK PLANLAR!

Berbat bir gündesiniz o halde motivasyonu arttırmanın en basit yöntemi ise gözlerinizi bir kaç saniyeliğine de olsa kapatın ve geleceğe dair kurduğunuz hayalinizi düşünün. O an için istediğiniz kadar hayal gücünüzü zorlayabilirsiniz. Önemli olan anlık kaybettiğiniz motivenizi gözlerinizi açtığınızda sırıtarak geri yakalamak olmalıdır.

BÜYÜK DÜŞÜN KÜÇÜK ÜZÜL!

Evet hemen hemen birçoğumuzun ileriye yönelik gerek iş veya gerek ilişkilerde bazı planları var! ancak bunların gerçekleşebilmesi için işi bazen yüksekte tutmak ve birazda hırs koymak gerekiyor. Bazı şeyler ittirilmeden olmuyor ne yazık ki motivasyonda böyle bir şey! Elde etmek istediğimiz bazı şeylerin çıtasını her zaman yüksek tutmalıyız bunun nedeni ise ulaşmak istediğimiz şey her olduğunda bir basamak daha çıkmış olacağız ve bu size büyük adımlar atmanıza yardımcı olacaktır.

HEP KENDİNE BİR FAZLASINI EKLE!

İstediğiniz şeylere ulaşmak için her zaman kendinize bir şeyler kazandırmanız gerekmektedir. Ulaşmak istediğiniz hayal veya hedef için ne yapmanız nereye gitmeniz gerekiyorsa hepsini yapın!

DÜZEN HEP KAZANDIRIR!

İlişkilerinizde, iş hayatınızda her zaman yapacaklarınız ve yaptıklarınızı bir düzen içerisinde devam ettirin. Böylelikle kargaşa yaşanmasına ve karşınıza çıkabilecek engellerin oluşumunu engelleyebilirsiniz.

ETRAFINIZI POZİTİF YAPBOZLAR BULUNDURUN!

Sizin iyi hissetmenize yardımcı olacak en önemli adımlardan biride pozitifliktir. Etrafınızda size iyi gelecek eşyalar, objeler ve insanlar olmasını sağlayın. Aksi taktirde çevrenizde size iyi gelmeyecek bir ortamda bulunmanız motivasyonunuzu toplamanızı zorlaştırabilir.

ETRAFINIZDAKİ İNSANLARI DA MOTİVE ETMEYİ UNUTMAYIN!

Kendi motivasyonunuzu sağladığınızda kendinizi tatmin ettiğiniz an başkalarına da yardımcı olmaya başladığınızda gerçekleşir. Size yardımcı olan bu maddeleri başkalarına da aktarmaya başladığınızda kendinizi daha iyi hissetmenize neden olacaktır.

Kaynak: elmaelma.com