BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Moskova'da Nemtsov için yürüyüş hazırlığı

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Cuma akşamı suikasta uğrayan eski Başbakan Yardımcısı, muhalif siyasetçi Boris Nemtsov için yürüyüş düzenlenecek.

Abone ol

Rusya'nın başkenti Moskova'da, Cuma günü suikasta uğrayan eski Başbakan Yardımcısı, muhalif siyasetçi Boris Nemtsov için yürüyüş düzenlenecek.

Muhalif gruplar, eyleme on binlerce kişinin katılmasını beklediklerini söyledi.

Ukrayna savaşına muhalefetiyle tanınan 55 yaşındaki Nemtsov, Kremlin Sarayı'nın yakınlarındaki bir köprüde yürürken, bir arabadan açılan ateşle öldürülmüştü.

Nemtsov, Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna politikasını protesto için bugün düzenlenmesi planlanan bir gösteriye öncülük edecekti. Ancak Nemstov'un ölümü üzerine Ukrayna eylemi iptal edildi, aynı noktada bir anma etkinliği düzenlenmesine karar verildi.

Kalabalık, Nemstov'un saldırıya uğradığı köprüye yürüyecek.

Belediye yetkilileri, 50 bin kişilik bir gösteriye izin verdi.

Putin'i Ukrayna'da 'anlamsız bir saldırganlık sergilemekle' suçlayan Eski Başbakan Yardımcısı yakın zaman önce verdiği bir mülakatta Ukrayna savaşa muhalefeti nedeniyle Putin tarafından öldürülmekten korktuğunu söylemişti.

Putin dün saldırıyı kınadı. Suikastı bir 'provokasyon' olarak niteleyen Putin, sorumuluların bulup cezalandıracaklarını söyledi.

Boris Nemtsov, 1990'larda eski lider Boris Yeltsin döneminde Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Nemtsov, Nizni Novgrod valisi olduğu dönemde reform yanlısı çizgisiyle öne çıkmıştı.