BIST 9.695
DOLAR 32,52
EURO 34,82
ALTIN 2.427,55
HABER /  GÜNCEL

Moskova'da eşcinsellere 100 yıllık yasak

Moskova şehir mahkemesi Rusya'da Eşcinsel yürüyüşlerine getirilen 100 yıllık yasağın iptalini reddetti.

Abone ol

Moskova şehir mahkemesi Rusya'da Eşcinsel yürüyüşlerine getirilen 100 yıllık yasağın iptalini reddetti.

Moskova Tvershoy mahkemesi daha önce Moskova yönetiminin şehirde Mart 2012'den başlamak üzere 100 yıl boyunca eşcinsellerin gösteri yapmasını yasaklayan kararını yasalara uygun bulmuştu.

Daha önce şehir yasalarında bir boşluk bulan eşcinsel aktivister yerel yönetime gelecek yüzyılda yapılmak üzere tam 102 gösteri için izin başvurusunda bulunmuştu.

Organizatör Nickolai Alekseyev şehir mahkemesinin son kararına da itiraz etmeyi planladığını ve davayı gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne götüreceğini söyledi.

Alekseyev ''Sürekli reddediliyoruz. Ancak bu kararlar daha önce Strasbourg'da yasalara aykırı bulundu. Fakat zaman geçti, tekrar başvuru yaptık ve yine reddedildik. Bu sefer gelecekteki eşcinsel gösterilerin yasaklanması ile ilgili bu yasayı Strasbourg'a götüreceğiz'' dedi.

Rusya'nın Interfax haber ajansına konuşan Moskova Helsinki Grubu Başkanı Lyudmila Alekseyeva ise yasakla ilgili olarak ''yöneticilerin bu kadar küçük düşünmesini anlayamıyorum'' dedi.

Alekseyeva ''Elleri değimişken gelecek 1000 yılda eşcinsel gösteri yapılmasını yasaklamalılardı'' dedi.

Lyudmila Alekseyeva sözlerine ''Yetkililerin bu konuya bakış açısı geçmişten kalma. Biz 21. yüzyılda yaşıyor olabiliriz ancak onlar 19. yüzyılda takılıp kalmış. Bu çok büyük bir sorun'' diyerek devam etti.

Grup başkanı ''Bu feodalizm, nasıl bir grubun gösteri yapmasını 100 yıl boyunca yasaklayabilirler ki. Bütün dünya cinsel tercihlerin genetik olduğunu ve bunun bir tercih olmadığını biliyor. Eşcinseller normal insanlar. Biz sadece bu gerçeği kabullenmeliyiz. Hayata iki yüzyıl öncesinden bakmaya devam edemeyiz'' dedi.