BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53

Moral bozukluğunun nedenleri

Moral bozukluğunun nedenleri

Moral bozukluğunun nedenini birçok insan psikolojiye bağlar. Ancak psikolojiyi de kuşkusuz etkileyen fizyolojik olarak birçok etken var.

Moral bozukluğunun nedenleri

Moral bozukluğunun nedenini birçok insan psikolojiye bağlar. Ancak psikolojiyi de kuşkusuz etkileyen fizyolojik olarak birçok etken var. İnsanlar bunları göz ardı etse de ufak etkenler bir araya geldiğinde oldukça önemli olabiliyor. Beslenme uzmanı ve diyetisyen Serkan Tutar moral bozukluğunun nedeni olabilecek etkenleri anlattı.

Moral bozukluğunun nedenleri

SEBZE VE MEYVE TÜKETMEMEK
Her besin grubunun vücudumuzda farklı görevleri bulunmaktadır. Sebzeler ve meyveler içerisinde bulunan zengin vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminin güçlü kalmasını sağlamaktadır.

Moral bozukluğunun nedenleri

Özellikle antioksidan içeriği yüksek olan A, C, E vitaminlerinin beslenme programınızda yeterli düzeyde bulunması vücudumuza zarar veren serbest radikallerin vücuttan atılmasını sağlamaktadır. Sebze ve meyve tüketiminin gün içerisindeki enerjik hissetme duygusu ile birebir ilişkisi bulunmaktadır.

Moral bozukluğunun nedenleri

Eğer bağışıklık sisteminiz zayıflarsa kendinizi halsiz, yorgun hissetmenizin yanı sıra iş yapabilme yeteneğinizin düştüğünü göreceksiniz. Bu nedenle mevsimine uygun sebzelerin sürekli olarak tüketilmesi aynı zamanda günde 2-3 porsiyon meyve yenmesi sizin daha dinç ve zinde hissetmenizi sağlayacaktır.