BIST 9.584
DOLAR 32,50
EURO 34,59
ALTIN 2.470,14
HABER /  EKONOMİ

Moody's'ten Vakıfbank açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's "Vakıfbank rekabetçi Türkiye piyasasında sermaye ve karlılık baskısı ile karşı karşıya" değerlendirmesinde bulundu.

Abone ol

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Vakıfbank'ın rekabetçi Türkiye piyasasında sermaye ve karlılık baskıları ile karşılaştığını açıkladı.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan yazılı açıklamada, "Vakıfbank rekabetçi Türkiye piyasasında sermaye ve karlılık baskısı ile karşı karşıya. Devlet bankası Vakıfbank'ın karşı karşıya kaldığı bazı zorluklar bankanın kredibilitesini zayıflatabilir. Bankanın rakiplerine kıyasla daha zayıf olan sermaye ve karlılığı yoğun rekabetçi güçler karşısında bankayı kırılgan durumda bırakabilecek kilit endişeler içerisinde yer alıyor" değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, makro ekonomik zorlukların da Türkiye'deki bankacılık sektörünün kar marjlarını daralttığı ve varlık kaliteleri üzerinde baskı oluşturduğu kaydedildi.

Moody's açıklamasında, "Piyasadaki iyi pazar payını koruyabilmek için, Vakıfbank sermayesini tüketerek kredilerini artırıyor. Fakat banka sermayelendirmenin iyi derecede yapılabilmesi için yeteri karlılık yaratamıyor" ifadesine yer verildi.

Ayrıca Moody's'in Türkiye'deki yatırım ve ekonomik iklim ortamının gelecek 12-18 aylık dönemde zorlu geçeceği öngörüsüne vurgu yapıldı.