BIST 9.091
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,50
HABER /  EKONOMİ

Moody's'ten kritik Türkiye açıklaması

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3,4, gelecek yıl ise yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşmesini beklendiğini belirtti.

Abone ol

Moody’s, Türkiye’de ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3,4, gelecek yıl ise yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşmesini beklendiğini belirtti. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, Türkiye’de ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3,4, gelecek yıl ise yüzde 3,6 seviyesinde gerçekleşmesini beklendiğini belirtti.

Kredi derecelendirme kuruluşunun “Teminatlı Türk Tahvillerine İlişkin Görüşler” başlıklı telekonferansına Teminatlı Tahvillerden Sorumlu Müdürü Juan Pablo Soriano, EMEA Bölgesi Teminatlı Tahviller Ekibi Başkan Yardımcısı Jose de Leon ve EMEA Bankacılık Bölümü Kıdemli Kredi Analisti Başkan Yardımcısı Irakli Pipia katıldı.

BU YIL 3,4 BÜYÜME

Sunum dosyasında, “Türkiye'de ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 3,4, 2017 yılında ise yüzde 3,6 oranında gerçekleşmesini bekliyoruz. Türkiye'de büyümedeki yavaşlama bankalar ve borçlanıcıların kredibilitesi üzerinde baskı oluşturuyor” ifadesi kullanıldı.

Sunumda Türkiye'de kredi büyümesinin 2012-2013 dönemindeki yüzde 20-30 seviyelerinden 2015'te yüzde 19'a gerilediği, gelecek dönemde de kredi büyümesinin yavaşlamasının beklendiği kaydedildi.

'SORUNLU KREDİLERİN PAYI GELİŞEN PİYASALARA KIYASLA DÜŞÜK'

Moody’s’in değerlendirmesinde, Türk bankacılık sistemindeki sorunlu kredilerin toplam krediler içerisindeki payının ise diğer gelişmekte olan ekonomilere kıyasla düşük olduğu, fakat gelecek dönemde bu oranın yükselebileceği belirtildi.

Sunumda, “Türkiye'de risk ağırlıklı varlıkların karlarında ve marjlarında baskı oluşuyor. Sermaye rasyoları azalıyor fakat bu diğer gelişmekte olan ekonomilerle kıyaslanabilir seviyede. Sermaye oranlarındaki azalışın sebebi, 2015 yılında Türk lirasının yüzde 20 değer kaybetmesi ve kredilerdeki büyüme” ifadelerine yer verildi