BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.439,43
HABER /  EKONOMİ

Moody's ve Fitch'ten kritik Türkiye açıklaması

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'ten Türkiye için çok önemli açıklama geldi. Fitch, Türk ekonomisinde 2017 3. çeyrekteki büyüme beklentisini 3.50 olarak Moody's ise büyüme hedefini iyimser olarak açıkladı.

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşları Moody's ve Fitch'ten açıklanan OVP sonrası kritik Türkiye açıklamaları geldi.

Moody's tarafından bugün yayımlanan araştırma notunda OVP'deki yüzde 5.5 olan büyüme hedefi "iyimser" olarak nitelendirilerek, "(Bu nedenle) gelirlerin geride kalması sonucu dönem boyunca devletin bürt yıllık borçlanma gereksiniminin belirgin olarak artacağını düşünüyoruz" görüşüne yer verildi.

KREDİ NOTU AÇISINDAN OLUMSUZ

"Sonuç olarak OVP'de çerçevesi çizilen harcamalar genel devlet borcunu artırarak Türkiye'nin kredi notunun temel desteklerinden olan mali güç üzerinde baskı yaratacak. Kredi notu açısından olumsuz" denildi.

BİR AÇIKLAMADA FİTCH'DEN GELDİ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'ten flaş Türkiye açıklaması geldi. Fitch "Türk ekonomisinde 2017 3. çeyrekte büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz" dedi. Öte yandan FİTCH Türkiye'de yıl sonu dolar beklentisini 3.50 olarak açıkladı.

BÜYÜME TAHMİNİNİ 5,5'E ÇIKARDI

Fitch, güçlü 3'üncü çeyrek büyümesine bağlı olarak 2017'nin tamamın için GSYH büyüme tahminini de yüzde 4,7'den yüzde 5,5'e çıkardı. Fitch bugün yayınladığı "Global Ekonomik Görünüm- Eylül 2017" raporunda Türkiye için şu değerlendirmelerde bulundu:

EURO BÖLGESİNDE GÜÇLENME ETKİLİ

"Büyüme yine Fitch'in beklentilerinin üzerinde geldi. 2017 2. çeyrekte ekonomi yüzde 5,1'in üzerinde büyüdü. Performans, geçici mali tedbirler ve Kredi Garanti Fonu'nu içeren çeşitli devlet teşvikleri tarafından desteklenmeye devam ediyor. Euro Bölgesi'nde güçlenme de destekleyici bir rol oynadı.

BÜYÜMENİN YÜZDE 7'Yİ AŞMASINI BEKLİYORUZ

Yüksek frekanslı göstergeler güçlü ivmenin 2017 3. çeyrekte devam ettiğine işaret ediyor. Yıllık bazda karşılaştırma 2016 3. çeyrekteki başarısız darbe girişiminin yol açtığı baz etkisiyle de yükseldi. 2017 3. çeyrekte büyümenin yüzde 7'yi aşmasını bekliyoruz. Bu nedenle 2017 için büyüme tahminimizi Haziran ayındaki yüzde 4,7'den yüzdte 5,5'e revize ediyoruz"

Öte yandan Fitch, dolar/TL’nin bu yıl sonunda 3.50 seviyesinde kalacağını da öngördü.