BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,31
HABER /  GÜNCEL

Moody's iyice şaşırdı! 7 şirket ve 2 büyükşehire operasyon...

Türkiye'nin kredi notunu düşürerek ekonomik operasyona start veren Moody's, şimdi de Türkiye'nin 7 dev şirketi ile en büyük 2 büyükşehir belediyesinin notunu kırarak operasyonu genişletti...

Abone ol

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu düşürmesinin ardından yedi Türk şirketi ile iki büyükşehir belediyesinin notunu bir kademe indirdi, üçünün notunu ise teyit etti. Şirketlerden beşi yatırım yapılabilir seviyedeki notlarını kaybederken, Moody's açıklamasına göre not indirimleri ülke notlarındaki bir kademe düşüşten kaynaklanıyor. 

İŞTE O DEV ŞİRKETLER: Anadolu Efes, Coca Cola İçecek, Koç Holding, Turkcell ve Ordu Yardımlaşma Kurumu'nun (OYAK) notları yatırım yapılabilir en alt düzey olan Baa3'ten Ba1'e, yani spekülatif olarak adlandırılan düzeye indi.

DOĞUŞ VE TOKİ'YE DE İNDİRİM: Moody's ayrıca Doğuş Holding ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) kredi notlarını bir kademe indirerek Ba1'den Ba2'ye düşürdü. Kuruluş Şişecam'ın ve Tüpraş'ın kredi notlarını ise Ba1, Erdemir'in notunu Ba2 olarak teyit etti. 

İZMİR VE İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİ: Öte yandan Moody's, İstanbul ve İzmir Büyükşehir'in notlarını da düşürdü. Kurum, Türkiye'nin kredi notunu Ba1'den Ba2'ye indirmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kredi notlarını Ba1'den Ba2'ye revize etti.

'Moody's'ler hikaye olur, Türkiye yola devam eder'

Türkiye'den Moody's'e sert cevap!