BIST 9.722
DOLAR 32,59
EURO 35,00
ALTIN 2.425,26
HABER /  GÜNCEL

Le Monde'da Öcalan'a özgürlük ilanı!

Öcalan’ın özgürlüğü için başlatılan imza kampanyası kapsamında Le Monde Diplomatique’e yarım sayfalık ilan verildi.

Abone ol

Le Monde Diplomatique'in İtalyanca baskısında ülkenin önde gelen siyasetçi, akademisyen ve yazarları ile en büyük sendikalarından CGIL'in de bulunduğu kurumlar Öcalan'a Özgürlük için yarım sayfa ilan verdi. İtalya genelinde 70 bine yakın imza toplanırken, Le Monde gazetesinde çıkan ilana Nobel Ödüllü Dario Fo, AP eski Başkan Yardımcısı Luisa Morgantini, tiyatro oyuncusu Carmine Monaco gibi isimler de imza attı. 

Gazetenin İtalyanca Mart ayı baskısında yer alan ilan, İl Manifesto gazetesinde de yayınlandı.

Dünyaca tanınmış isimlerin başlattığı Öcalan’a Özgürlük Kampanyası uluslararası alanda büyük ilgi görüyor. Peru'dan Filipin'e,  İsrail’den İngiltere'ye, Avustralya'dan Vietnam'a kadar onlarca ülkeden kurumlar, şahsiyetler, parlamenter ve akademisyenlerin katıldığı Öcalan’a Özgürlük Kampanyasına İtalya'da da çok sayıda kişi ve kurum katıldı.

İTALYA'DA 69 BİN 800 İMZA TOPLANDI

Ülkede bugüne kadar 69 bin 808 imza toplanırken, İtalya'nın önde gelen demokratik kitle örgütü ve sivil toplum kuruluşları ile tanınmış akademisyen, yazar, parlamenter, hukukçu ve siyasetçi ise kampanyaya Le Monde Diplomatique'e bir ilan vererek kampanyaya katıldı.

Bunlar arasında İtalya'nın en büyük sendikalarından  Lavoro Società CGIL, mültecilerin sorunlarıyla ilgilenen  Senzaconfine (Sınırsızlar Örgütü),  marjinalleşme karşıtı örgüt ASCE ile uluslararası çapta tanınan Demokratik Hukukçular Örgütü bulunuyor.  

NOBEL ÖDÜLLÜ DARİO FO DA İMZA ATTI

Metne imza atanlar arasında İtalya'da tanınan bilim insanları, siyasetçi,  yazar, hukukçu, sanatçı, teolog,  belediye başkanı  vb. tanınmış isimlerin arasında Nobel Edebiyat ödüllü ünlü yazar Dario Fo, Avrupa Parlamentosu eski başkan yardımcısı Luisa Morgantini, Yeniden Yapılanma Komunist Partisi sekreteri Paolo Ferrero,  Ekoloji ve Özgürlükler Solu Grup Başkanı Genare Migliore, eski bakan Oliviero Di Liberto, Bari Üniversitesi Etnoloji bölümünden  Prof. Anna Maria Rivera, Roma Üniversitesi'nden  Prof. Maria İmmacolata Macioti ile Prof. Enzo Scandurra ünlü yayınevi ECRA’nın yöneticilerinden Andrea Giuffre, geçtiğimiz günlerde yaşamını yitiren ünlü teolog Giulio Girardi, Viterbo belediye başkanı Leonardo Michellini, Alessandria Belediye başkanı Maria Rfita Rosa  ile tanınmış tiyatro oyuncusu Carmine Monaco da bulunuyor.

Le monde Diplomatique'in ilanında Öcalan'a Özgürlük Kürdistan’a Barış İnisiyatifi’'nin  ‘Eylül 2012’den Haziran 2013'e kadar 3 kıtada yürütülen kampanya kapsamında  toplam  1,5 milyon imza toplandığı açıklamasında da yer veriliyor. 

MONACO'DAN MACARİSTAN'A ÖCALAN'IN ÖZGÜRLÜĞÜ TALEBİ

Öcalan'ın özgürlüğü için Monaco Ulusal Konseyi başkanı  Bernard Marquet, Korsika Parlamento başkanı Dominique Bucchini,  ünlü İsrailli yazar Akkiva Orr, Avrupa Parlamentosu üyeleri Mikael Gustafsson, Jill Evans Ana Miranda ve Jean Lambert,  Macaristanlı filozof  Vyacheslav Tetekin de imza attı.