BIST 9.645
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.411,12
HABER /  GÜNCEL

Molla Kasım'ın idam kararına protesto

AGD üyesi bir grup, Bangladeş'in Ankara Büyükelçiği önünde protesto eylemi yaptı

Abone ol

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi bir grup, Cemaat-i İslami Lideri Abdülkadir Molla'nın idam kararını, Bangladeş'in Ankara Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Büyükelçilik önünde toplanan grup, taleplerini içeren sloganlar attı, dövizler taşıdı. AGD Ankara Şube Başkanı Hasan Karaman, grup adına yaptığı açıklamada,  Cemaat-i İslami Genel Sekreteri Abdülkadir Molla'nın Bangladeş hükümetince idam edileceğini belirtti.

"Bangladeş hükümetinin güdümündeki yargının" kararını "zorbalık" olarak nitelendiren Karaman, "Bangladeş hükümeti, sömürünün ve emperyalizmin her türlüsüne karşı çıkan bir hareket olan Cemaat-i İslami’yi tasfiye etmek için açıkça insanlık suçu işlemektedir. Bu idamı ve Bangladeş hükümetini şiddetle protesto ediyoruz" ifadesini kullandı.

İnsanının alın terinin ve emeğinin sömürülmesine karşı çıkan Cemaat-i İslami’nin idareci kadrolarına karşı "kıyım" yapıldığını belirten Karaman, şunları kaydetti:

"İnsanların temel hak ve özgürlerinin ayaklar altına alan Bangladeş hükümetine karşı, çifte standartçı, ikiyüzlü ve çıkar esası güden ABD ve AB’den bir tepki gelmesini zaten beklemiyoruz. Biz onları Bosna'dan, Irak'tan, Çeçenistan'dan, Filistin'den, Mısır'dan, Arakan'dan zaten tanıyoruz. Bangladeş hükümetinin kendi halkına karşı yürüttüğü zorbalığın, barbarlığın ve hukuk tanımazlığın arkasında ABD, AB ve İsrail’in gizli ellerinin olduğunu biliyoruz. Bu kirli ellerin sahiplerini lanetliyoruz.

Bu ve bundan önceki haksız infazlar karşısında ses çıkarmayan İslam ülkelerinin de yöneticilerinin ABD, AB ve İsrail ile işbirliği içerisinde olduğunu elbette biliyoruz. Aynen ülkemizde olduğu gibi duyarlılık sahibi Müslüman halkın bu idamlara ve zorbalığa aynen bizim gibi tepki koyduğunu da biliyoruz. Türkiye hükümetini bu mesele ile ilgili duyarlı olmaya ve adım atmaya davet ediyoruz. Bizler Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bu idamı bir kez daha şiddetle protesto ediyor ve lanetliyoruz."

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Tombay da idam kararını protesto etti. Kararı lanetle kınadığını belirten Tombay, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu konuyla ilgilenmeye davet etti.

Gösteri sırasında Büyükelçilik'te bulunan çalışanlar binanın ışıklarını söndürerek eylemi perde arkasından izledi.

AGD