BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.490,81
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Modayı sosyal medyaya taşıdılar

ODTÜ'lü bir grup yazılımcı, modanın akıllı telefonlarda ve sosyal paylaşım sitelerinde interaktif olarak milyonlarca kullanıcı tarafından tartışabileceği sosyal bir ağ geliştirdi.

Abone ol

ODTÜ Teknokent'te faaliyet gösteren MCM Bilişim Teknolojileri Grubu'ndan Abdullah Çetin Çavdar, ''Modasist-sosyal medya asistanınız isimli'' yazılımı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan teknogirişim desteği aldıkları bir projenin altyapısının kullanarak geliştirdiklerini söyledi. 

Dünya çapında çok popüler olan Instagram ve Twitter gibi sosyal ağları göz önünde bulundurarak Türk kullanıcıları için özelleşmiş bir alan belirlemek istediklerini dile getiren Çavdar,

''Alışveriş sırasında alınacak bir kıyafet ya da aksesuar, bu sistem üzerinden milyonlarca kullanıcı arasında tartışmaya açılabiliyor. Sorulara verilen cevaplarla ortaya istatistiki bir sonuç çıkıyor. Katılımcılar, bu sorulara, bir yandan oy verip yorum yaparak, moda severlerin sorularına cevap veriyor, diğer taraftan kendi dolabını paylaşıp moda bilgisini konuşturabiliyor.'' şeklinde konuştu.