BIST 9.099
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.326,06
GÜNCEL

MKYK sonrası Ömer Çelik'ten önemli açıklamalar

AK Parti MKYK, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, 'Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli yarın saat 16.00'da bir araya gelecek.' dedi.

AK Parti MKYK sonrası AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin şehit olduğu saldırıyla ilgili başsağlığı dileyerek açıklamalarda bulundu. Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmenin gününü ve saatini açıkladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli arasında son derece açık diyalog kanalları var. Yarın da saat 16.00'da bir araya gelecekler." ifadesini kullandı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK),Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. AK Parti Genel Merkezi'ndeki toplantının sona ermesinin ardından Ömer Çelik açıklamalarda bulundu

Ömer Çelik, şehit olan Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi'nin ailesine taziye dileklerini iletti. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehit Altuğ Verdi'nin ailesini arayarak taziyelerini ilettiğini kaydetti.

"SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ GEREKLİ UYARILARI YAPTI"

Ömer Çelik, "Emniyet camiamıza, güvenlik güçlerimize, muhterem ailesine ve eşine başsağlığı ve taziyelerimizi arz ediyoruz. Allah rahmet eylesin, mekânı cennet olsun. Olayı gerçekleştiren kişi gözaltında. O kişinin sorgulanmasıyla gerçekler ortaya çıkacaktır. MKYK toplantısında iç ve dış gelişmeler değerlendirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız ayrıntılı bir şekilde yerel seçimlere dönük değerlendirme yaptı. Teşkilatlarımızın gözden geçirilmesiyle ilgili kendilerinin uyarıları oldu. İlgili birim başkanı arkadaşlarımız notlarını aldılar. Arkasından iç ve dış gelişmeler ele alındı. Arkasından sosyal gelişmelerle ilgili sunumlar yapıldı." dedi.

"EMNİYET MÜDÜRÜMÜZ SON YOLCULUĞUNDA YALNIZ BIRAKILMAYACAK"

Çelik, "Sayın Cumhurbaşkanımız şehadet haberini alınca ailesiyle görüştü. Bir planlama yapılıyor. Ayrıntılar konusunda şu anda vereceğim bir şey yok. Bahsettiğiniz cenazeye katılım ve diğer konularda tabii ki kahraman emniyet müdürümüzü, şehit emniyet müdürümüzü yalnız bırakmayacağız." ifadesini kullandı

"CUMHURBAŞKANIMIZLA BAHÇELİ SAAT 16.00'DA BİRARAYA GELECEK"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yapacağı görüşmenin gününü ve saatini açıkladı.Çelik, " Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Bahçeli arasında son derece açık diyalog kanalları var. Yarın da saat 16.00'da bir araya gelecekler." dedi.

"VANDALİZMLE KARŞI KARŞIYA MI OLMALARINI İSTİYORLAR?"

Dün akşam bir televizyon kanalında Fransa'daki olaylara atıfta bulunarak "Türkiye'de böyle olursa" diye niteleme yapılmasına ilişkin Çelik, "Toplumsal taleple vandalizmi birbirinden ayırmak lazım. CHP'li Başkan yardımcısı ve bahsettiğiniz sunucunun sözleri dikkat çekicidir. Bu kadar yer yakılıyor, yıkılıyor. Bu şahısların bu şekilde aslında teskin edici rol oynaması gereken siyasilerin, medya mensupların tam tersine tahrik edici bir yönde olması manidar. Acaba kendi yayın kuruluşlarının vandalizmle karşı karşıya kalmasını mı istiyorlar. Bu sorumsuzluk karşısında haklı tepkiler var. AK Parti yakın bir şekilde takip ediliyor. Vandalizmle demokrasi bir arada yaşamaz. Bu şahıs daha önce 'Başbakan gitsin onun yerine Genelkurmay Başkanı gelsin' demişti. Bu çağrıları masum çağrılar olarak görmüyoruz kınıyoruz." ifadesini kullandı.

"DÜNYANIN EN AĞIR, EN ALÇAKÇA CİNAYETLERDEN BİRİSİDİR"

Bir gazetecinin, "Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Türkiye'nin Suudi Arabistan'dan iki şüphelinin iadesiyle ilgili talebi olmuştu. Bu talep olumsuz karşılandı. Bu açıklamayı, Suudi Arabistan tarafının soruşturmaya yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Çelik şu yanıtı verdi:

"Biz işbirliği yapılması için bu cinayetin bütün unsurlarıyla ortaya çıkması için tamamen işbirliğine açık çağrıları yaptık. Gelinen noktada buraya başsavcılarını gönderdiler. Fakat hiçbir şekilde işbirliği yapmaya gelmemişlerdir. Türk tarafındaki bilgilerin sınırını ve derinliğini ölçmeye gelmişlerdi. Hiç kimseyi peşinen suçlamıyoruz. Ama hiçbir şekilde bu olayın örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Bu tip taktiklere suskun kalmayacağız. Bu tarihe kaydedilecek en vahim, en ağır, en alçakça cinayetlerden bir tanesidir. Dünyanın her tarafında sesler yükselmektedir. Cumhurbaşkanımız Kızılcahamam kampında gerekli açıklamayı yapmıştı. "Ben bizzat takip edeceğim" demişti. Bu işi takip eden örgütlerin kuruluşların bizzat izlemesi gerekir. Bu örtbas edilecek bir eylem değildir. Şeffaf, uluslararası kredibilitesi olan bir soruşturmayla bunların açığa çıkması gerekir. Bizim talebimiz karşılanmış olsaydı dünyaya gerçeğin ortaya çıkması için işbirliği yapmak istediklerini söylemiş olacaklardı."

"MİT BAŞKANIMIZ DETAYLARI ARZ ETMİŞTİR"

Çelik, Hakan Fidan'ın ABD'ye yaptığı ziyarete ilişkin, "MİT Başkanımız da dahil olmak üzere bütün üst düzey görevliler sayın Cumhurbaşkanımızın bilgisi dahilinde hareket ederler. Bazı detaylar söz konusu olduğunda ilgili kişiler bu görüşmeleri yaptıktan sonra döndüklerinde mutlak surette sayın Cumhurbaşkanımıza bilgi verirler. MİT Başkanımız da döner dönmez yaptığı temaslar, ortaya çıkan tablolarla ilgili olarak bir bilgi vermiştir. Sanki TBMM yerine MİT Başkanımız ABD Senatosu'nu tercih etti yolundaki görüşler büyük bir haksızlıktır. ABD Senatosu'nun herhangi bir organına, komisyonuna, komitesine resmi bir sunum yapmamıştır. Bir güvenlik forumunun inisiyatifi çerçevesinde birkaç senatörle buluşması söz konusudur. CIA Başkanı ve kendi muhataplarıyla görüşmüştür." ifadesini kullandı.

Sitene Ekle
Etiketler