BIST 9.058
DOLAR 32,31
EURO 35,11
ALTIN 2.291,36
HABER /  GÜNCEL

MİT'ten Aziz Yıldırım'a 'dikkatli ol' uyarısı

MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı'dan Aziz Yıldırım'a uyarı.. İşte o sözler ve Yıldırım'ın yanıtı.

Abone ol

MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı'nın bir süre önce "Futbolda Şike Soruşturması" nın yürütüldüğü adliyeye gelişinin sıradan bir ziyaret olmadığı ortaya çıktı.

Nişancı'nın şike soruşturması kapsamında ifadesinin alındığı bunun nedeninin de Aziz Yıldırım’la yaptığı bir telefon görüşmesi olduğu öğrenildi. İddiaya göre Nişancı Yıldırım'a bu görüşmede, “Hakkında bir şeyler duydum. Seninle ilgili bir şeyler var. Kendine dikkat et" şeklinde konuştu. Adli çevrelerden sızan bilgilere göre MİT Bölge Başkanı'na işte bu görüşme soruldu. MİT İstanbul Bölge Başkanı İsmail Nişancı'nın "Futbolda Şike" soruşturmasında ifade verdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Nişancı'ya Aziz Yıldırım ile yaptığı ve dinlemeye takılan bir telefon konuşmasının içeriği soruldu.

YILDIRIM’I UYARDI İDDİASI

Nişancı'yla Yıldırım arasındaki telefon görüşmesinin "Futbolda şike soruşturması" nın devam ettiği günlerde yapıldığı ve amacınını üstü kapalı "Yıldırım’ı uyarmak" olduğu iddia ediliyor. Adli çevrelerden sızan bilgilere göre Nişancı bu görüşmede Yıldırım'a “Hakkında bir şeyler duydum. Seninle ilgili bir şeyler var. Kendine dikkat et." dedi. Dinlemeye takılan bu konuşmanın Yıldırım'ın da Nişancı’ya hitaben “Tamam. Bana bir şey olmaz" sözleriyle son buldu.

NİŞANCI’YA “NE DEMEK İSTEDİNİZ?" SORUSU

Geçtiğimiz günlerde bilinmeyen bir nedenle adliyeye gelen savcı Mehmet Berk’e söz konusu telefon görüşmesi ifade verdi. Nişancı’ya konuşmasında neyi kastettiğinin sorulduğu belirtildi.