BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48

MITSUBISHI ATTRAGE 1.2 CVT Sürüş İzlenimleri

MITSUBISHI ATTRAGE 1.2 CVT Sürüş İzlenimleri

Mitsubishi deyince benim aklıma sağlamlık gelir. Özellikle benim de geçtiğimiz yıla kadar yarıştığım Mitsubishi Evo gerçek bir başarıdır bana göre. Buradan yola çıkarsam Mitsubishi’nin güç konusunda hakkını vermek gerek. Fakat tüketicinin çoğu zaman güçten ziyade ekonomiye önem verdiği de bir gerçek. Mitsubishi buna da cevap veriyor elbette,  küçük sınıf otomobilleri de Mitsubishi’nin sağlamlığından nasibini alıyor. Ancak tasarım konusunda her daim bu kadar başarılı olduğunu söylemek zor. Nitekim B sınıfındaki kıyasıya rekabete dahil ettiği Attrage’da sağlamlıktan nasibini almış ama tasarım konusunda bence biraz zayıf kalmış bir otomobil.
 

Gösterişten uzak risk almayan bir tasarıma sahip. Otomobilin Mitsubishi olduğunu anlayacağınız tek yer ızgaradaki Mitsubishi’nin elmas logosu. Bu logo krom görünümlü oldukça geniş tutulmuş ızgaraya yerleştirilmiş. Farlar da ızgara gibi geniş ve büyük tutulmuş. Sis farlarının etrafındaki kromaj çerçeveyle bir bütünlük oluşturan ızgara otomobilin şık diyebileceğimiz ayrıntılarından. Kısa burunlu ön kısım ve kısa bagaj çıkıntısı yüksek profiliyle yandan biraz orantısız görünmesine sebep olmuş. Karartılmış arka camlar standart olarak sunuluyor bu sınıf bir otomobilde çok karşılaşmadığımız bu durum, Attage için ayrıcalık yaratmış. Plakanın üzerindeki krom çıta ve büyük stop lambalarıyla arka kısım öne göre bence çok daha şık görünüyor. 450 litrelik çok iyi bir bagaj hacmine sahip.
 

İç mekanda ise yine oldukça sade ve kullanıma yönelik bir tasarım yapılmış. Kendisine has bir tasarımı olan Attrage’da sınıfının üstünde olmayan kalitede plastik kullanılmış.Orta konsolda kullanılan piyano siyah kaplama biraz olsun lüks bir hava katmış. Şu an Türkiye’deki Attrage’larda dokunmatik ekran bulunmuyor, ancak haziran ayından sonra 6.2”lik dokunmatik ekrana sahip olacak. Gösterge tablosundaki yol bilgisayarı verilerini değiştirmek için bu tabloda bulunan ince çubuğa basmanız gerekiyor bu biraz kullanışsız bir sistem. Yine küçük sınıfta çok rastlanmayan özellikler standart olarak sunuluyor, anahtarsız giriş sistemi ve çalıştırma, yağmur ve far sensörü, 6 hava yastığı, deri direksiyon ve vites topuzu bunlardan bazıları. Attarage da bence en ayrıcalıklı özellik  geniş iç hacmi ve sınıfının üstünde diz ve baş mesafesi. Oldukça fazla eşya saklama gözü ihtiyaçlarınıza fazlasıyla cevap verebilecek durumda.
 

Kullanıma gelirsek. Otomobili 5 ileri manuel ve ya CVT şanzımanla alabiliyorsunuz. Benim test otomobilim sürekli değişken oranlı CVT şanzımana sahip. 3 silindirli 1.2 litre hacimli benzinli motor, 80 beygir güç ve 4000 d/d 106 Nm tork değeri sunuyor. Bu değerler biraz az gelebilir ancak otomobil bu değerlerle de ekonomik ve konforlu bir sürüş sağlayabiliyor. Otomobilde gaza bastıkça içeriye gelen ses, yalıtım çok iyi olmadığı için bazı durumlarda rahatsız edici olabiliyor. Otomobildeki bir farklılıkta vitesteki B konumu, bu konum biraz zayıf kalan motorla şanzımanı daha verimli kullanabilmek için vitese eklenen bir fonksiyon. Özellikle yokuş iniş ve çıkışlarda vitesi B konumuna alırsanız motor kompresyonundan faydalanarak daha rahat bir sürüş sağlayabiliyorsunuz. Standart ESP ile virajlarda birazda kontrollü olursanız güvenlik sorunu yaşamazsınız. Manevra kabiliyeti gerçek anlamda iyi. Otomobili eğer doğru devirde kullanırsanız ekonomik bir sürüş elde edebiliyorsunuz. Benzinli ve otomatik bir otomobile göre elde ettiğim 6.9 luk değer oldukça iyi.