BIST 9.562
DOLAR 32,49
EURO 34,58
ALTIN 2.473,60
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

MIT'den burs kazandı ama gidecek parası yok

Dünyanın en iyi üniversitelerinde MIT'den burs kazanan Enes Kocabey, maddi zorluk içinde.

Abone ol

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Enes Kocabey, dünyanın en iyi üniversitelerinden biri olan MIT’e (Massachusetts Institute of Technology) 65 bin dolarlık bursla kabul edildi. Babası taksi şoförü, annesi ev hanımı olan Enes, maddi engelleri aşarsa ABD’de okuyacak.

Habertürk'ün haberine göre, okula başlamadan okuma yazma öğrenen Enes Kocabey, ilkokulda 1. sınıfı atlayıp 2. sınıftan başladı. Ortaokulda girdiği SBS sınavında 500 tam puan alarak Türkiye 1.’si olan Enes’in başarısı lisede de devam etti. TÜBİTAK’ın Matematik Milli Takımı’na seçilen Enes, Güney Afrika’da yapılan Uluslararası Matematik Olimpiyatları’nda ise gümüş madalya kazandı.

GİDECEK PARASI YOK

Enes, başarılarıyla TÜBİ- TAK’ın verdiği ek puan sisteminden yararlanarak Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümüne girdi. Birinci sınıfta ise ABD’nin en iyi üniversitelerinden biri olan MIT’e (Massachusetts Institute of Technology) yaptığı başvurusu kabul edildi. MIT’ten 65 bin dolarlık burs olan Enes’in şimdi önündeki en büyük engel ise maddi durumunun iyi olmaması. MIT’in verdiği burs ile sadece okul masraflarının karşılandığını söyleyen Enes’in ABD’ye gidecek parası da yok. Ülkesi için ABD’de eğitim görmek istediğini söyleyen Enes Kocabey, ‘‘MIT benim ileride çalışmak istediğim bilgisayar bilimleri ve matematik konusunda dünyadaki en iyi üniversite. Orada okuyup kendimi yetiştirerek ülkeme dönüp hizmet etmek istiyorum. Hayalim akademisyen olmak, orada bilimin zirvesinde eğitim alıp yapabileceğimin en iyisini yapmaya çalışacağım’’ dedi.