BIST 9.709
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.422,11
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR'larının kayıp savcısı Takçı adliye'de!

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında, hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen fakat evinde yapılan aramalarda bulunamayan Savcı Aziz Takçı, Zonguldak Adliyesine geldi.

Abone ol

MİT TIR'larının durdurulması soruşturması kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Savcı Aziz Takçı, Zonguldak Adliyesine geldi.

MİT TIR'larının durdurulmasıyla ilgili haklarında yakalama kararı çıkarılan savcılardan Aziz Takçı ile Ahmet Karaca bugün teslim oldu. Savcı Takçı, evinde bulunamamıştı.


savci-aziz-takci.20150507113913.jpg 

SAVCI TAKÇI EVİNDE BULUNAMAMIŞTI, ZONGULDAK ADLİYESİ'NE GELİP TESLİM OLDU

Zonguldak Başsavcı Vekili Kemal Mecit, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin yakalama kararını iletmek üzere Cumhuriyet Savcısı Takçı'nın polisin geniş güvenlik önlemi aldığı Kozlu ilçesindeki evine gelmişti. Adana ve Hatay'da, Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait TIR'ların durdurulmasıyla ilgili soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı verilen Cumhuriyet Savcısı Aziz Takçı, evinde bulunamamıştı. 

aziz-takci2.20150507114220.jpgAVUKATI VE EŞİ 'KENDİ TESLİM OLACAKTIR DEMİŞTİ

MİT tırlarının durdurulması soruşturması kapsamında, "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlamasıyla hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı verilen Savcı Aziz Takçı, Zonguldak Adliyesine geldi.

Takçı'nın eşi ve avukatı, yaptıkları açıklamada, 'Savcı Takçı'nın kaçma gibi bir niyetinin bulunmadığını, savunmasını yazmak üzere bir yerlerde hazırlık yapıyor olabileceğini ve kendisinin teslim olacağını' söylemişlerdi. 

SAVCI TAKÇI EVİNDE YAPILAN ARAMALARDA BULUNAMAMAMIŞTI- PLAYER'A TIKLAYARAK İZLEYEBİLİRSİNİZ 

AHMET KARACA DA TESLİM OLDU

Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi, Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının aranmasıyla ilgili operasyonlarda adı geçen görevli savcılardan Ahmet Karaca da bugün adliyeye giderek teslim oldu. Gaziantep'te görev yapan Savcı Ahmet Karaca'nın bu sabah Gaziantep Adliye'sine giderek kendisinin teslim olduğu öğrenildi.

İki savcının da Tarsus'a gönderilmesi bekleniyor.

GÖZALTINA ALINAN DİĞER 2 SAVCI, YAKALAMA KARARINI VEREN MAHKEMEYE GETİRİLDİ

Tarsus Ağır Ceza Mahkemesi, Adana ve Hatay'da MİT TIR'larının aranmasıyla ilgili operasyonlarda görevli 4 savcı ile eski Adana İl Jandarma Komutanı Albay Özkan Çokay için yakalama kararı vermişti. Bu karar doğrultusunda gözaltına alınan dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne getirildi.

ozcan-sisman-savci.20150507124134.jpg