BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,99
ALTIN 2.423,72
HABER /  GÜNCEL

MİT TIR’ları davası bugün başlıyor

Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılacak duruşmada, 8 Mayıs’tan beri tutuklu bulunan 5 isim savunma yapacak

Abone ol

Adana ve Hatay’da MİT’e ait TIR’ların durdurulmasına ilişkin davanın ilk duruşması, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nce bugün yapılacak.

Soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Adana İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Özkan Çokay, savcılar Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Ahmet Karaca ilk kez hâkim karşısına çıkacak. Yargıtay Konferans Salonu’nda yapılacak duruşmada, 8 Mayıs’tan beri tutuklu bulunan 5 isim savunma yapacak.

MÜEBBET HAPİS TALEBİ

HSYK tarafından haklarında soruşturma yürütülen ve Tarsus Cumhuriyet Başsavcılığı’nca 8 Mayıs 2015’te tutuklanan savcılar Takçı, Şişman, Bağrıyanık ve Karaca ile Alay Komutanı Çokay hakkında hazırlanan iddianame, Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilmişti. 365 sayfalık iddianamede, “cebir şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek”, “devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etmek”, “devletin güvenliğine ve siyasal yararlarına ilişkin bilgileri açıklamak” suçlamaları yöneltilen sanıkların, müebbet hapis cezası ile cezalandırılmaları talep ediliyor.