BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

MİT-PKK kaydını İsrail mi sızdırdı?

İnternete düşen PKK-MİT görüşmesinin ses kaydını yorumlayan Şamil Tayyar, sızdırmayı organize eden adresi işaret etti...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - PKK ile MİT arasındaki görüşmelere ait olduğu iddia edilen olay ses kaydının internete sızdırılması gözleri İsrail'e çevirdi. Erdoğan'ın Ortadoğu turuna çıktığı bir dönemde yapılan bu operasyon Şamil Tayyar'a göre Tel Aviv'in işi...

Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'a göre ise bu kaset çok önemli bir veriyi ortaya koydu. O da Erdoğan'ın Kürt meselesini çözmedeki samimiyeti.
Ve diyor ki Altan:

SES KAYDININ TAM METNİ
İşte PKK ve Öcalan arasında köprü olan MİT'in, örgüt üyeleriyle konuşmalarının tam metni...
Okumak için TIKLAYIN.. 

"Ben Erdoğan'ı hayranlıkla selamlıyorum"....

BU KASET İSRAİL İŞİ

MİT ile PKK temsilcileri arasında Norveç'in başkenti Oslo'da yapılan görüşmeler önceki gece önce PKK'ya yakınlığı ile bilinen FıratNews'a servis edildi, dün sabah da Dicle Haber Ajansı'ndan yayınlandı. DİHA daha sonra kayıtların siteleri hacklenerek yayınlandığını duyurdu.

Ses kaydının sızdırılma zamanlaması gözleri İsrail'e çevirdi. Bu ses kaydının da PKK'ya yakın sitelere İsrail kaynakları tarafından servis edildiği iddia edildi.


Gazeteciler.com
'da yer alan habere göre AK Parti milletvekili ve gazeteci Şamil Tayyar da bu kanıda olan isimlerden. Zamanlamaya dikkat çeken Tayyar, "bu komplonun ardında İsrail çıkarsa hiç şaşırmam..." dedi:

SES KAYDINDA KİMLER VAR

Olay yaratan ses kaydı dün Dicle Haber Ajansı'nın sitesinde yayınlanmıştı. DİHA ise ses kaydı ile bir ilgisi olmadığını sistemlerinin hacklenerek videonun yayına verildiğini duyurmuştu. Ses kaydı PKK ile MİT arasındaki üst düzey görüşmeleri içeriyor. Mit Müsteşarı Hakan Fidan, MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş, KCK'lı Mustafa Karasu, PKK'lı Sabri Ok, Kongra-gel Başkan Yardımcısı Zübeyir Aydar ve koordinatör ülke temsilcilerinin konuşmaları kayda alınmış.

Uzun bir dökümü içeren görüşmelerde terör örgütünün istekleri liste olarak alınıyor. Bu isteklerin Öcalan'a iletildiği belirtiliyor.

O KONUŞMA METNİNİN ÖZETİ İÇİN
TIKLAYIN

"Bunu kim sızdırabilir? Bir, PKK'da bu kayıt vardır muhtemelen. İki, MİT ekibinde de vardır aynı kayıt. Hükümete dönük çok ciddi bir komplo olduğunu düşünüyorum. Komplonun ardında İsrail çıkarsa hiç şaşırmam... Bunu sızdıranlar PKK içinden de olsa MİT'in içinden de olsa arka planda İsrail'in olduğunu, İsrail'in yönlendirdiğini düşünüyorum. "

ERDOĞAN ALKIŞI HAK EDİYOR

Taraf'ın üst düzey yöneticisi Ahmet Altan da köşesini gündeme bomba gibi düşen MİT-PKK ses kaydına ayırdı. Altan ses kaydının kaynağını sorgulamak yerine içeriğine baktı. Yorumu da şöyle oldu:

"Haber sitelerine düşen bu kayıtlardaki konuşmalar, sanırım "ucuz bir muhalefet" anlayışı tarafından kıyasıya eleştirilecektir. Hâlbuki, bu konuşmalar Erdoğan'ın gerçekten büyük bir alkışı hak ettiğini gösteriyor. Hem kendisi hem de ülkesi için arzuladığı "liderlik" için Kürt sorununun önemini kavradığı ve bu konuda "milliyetçi önyargılardan" sıyrılabildiğini PKK'ya temsilci göndermesinden anlıyoruz. Üstelik bu temsilciler, sorunun çözümü için pazarlık alanını çok geniş tutuyorlar.

BU MÜZAKERELER VARKEN NİYE SAVAŞA GEÇİLDİ?

Kandil'den İmralı'ya, İmralı'dan Kandil'e gönderilen mektupları bizzat MİT Müsteşarı götürüyor "güven ortamını" ve barışı sağlayabilmek için. Üstelik bu görüşmeler daha geçen yıl yapılıyor. (...) Görüşmelerde, "silahla ve şiddetle" açılması gereken bir tıkanma, bir inatlaşma, bir hak inkârı görülmüyor, öyleyse neden silahlar bu kadar çok patlıyor?
Niye insanlar ölüp duruyor?

ERDOĞAN BÜYÜK BİR RİSK ALDI

MİT Müsteşarı'nın da söylediği gibi Başbakan Erdoğan bu müzakereleri sürdürürken "büyük" ve saygı duyulacak bir risk alıyor. Türk ulusalcıları, bu "riski" ona ödetmek için ellerinden geleni yapacaklardır. Karşılaşacağı bu saldırıda kim onu destekleyecek?

ERDOĞAN'I HAYRANLIKLA SELAMLIYORUM

Başkasını bilmem ama ben Erdoğan'ın bu müthiş girişimini, olağanüstü cesur liderliğini, vizyonunu hayranlıkla selamlayıp bütün gücümle destekliyorum. Dilerim bu barış yolundan her şeye rağmen vazgeçmez. Savaşla değil barışla "liderliğini" mühürler ve Kürt'üyle Türk'üyle bütün toplumun yolunu açar.//