BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

MİT-PKK görüşmesine suç duyurusu

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ses kayıtları internete düşen, MİT'le PKK arasında arasındaki görüşmeyle ilgili suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ses kayıtları internete düşen, MİT'le PKK arasında Oslo'da yapıldığı öne sürülen görüşme nedeniyle MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş hakkında, 'devletin ve milletin bölünmez bütünlüğü aleyhinde faaliyette bulunmak, görevi kötüye kullanmak'tan Bolu'da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Milletvekili Tanju Özcan, suç duyurusuna ilişkin dilekçesini Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilmek üzere Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim etti. MİT yetkililerinin uzun bir süredir terör örgütünün sözde temsilcileriyle bir araya gelip iki eşit taraf gibi müzakere ettiklerinin ortaya çıktığı görüşünü savunan Tanju Özcan, "Bu müzakere edenlerden birinin MİT Müsteşarı Hakan Fidan olması diğerinin ise eski MİT Müsteşar Yardımcısı Afet Güneş olması bizleri ayrıca üzdü" dedi.

Hukukçu bir milletvekili olarak, bu görüşmenin MİT Kanunu'na aykırı olduğunu söyleyen Tanju Özcan, "MİT Kanunu çok açık. MİT Kanunu'nun 4'üncü maddesinde MİT yetkililerinin görev tanımı yapılmış. O yasanın hiç bir maddesinde MİT yetkililerinin yasa dışı terör örgütü yetkilileriyle oturup müzakere edeceklerine yönelik tek bir madde yok. Devletin bütün kanunlarında MİT yetkililerinin yaptıkları suçtur. Ben bu suçu tespit ettiğim için milletin vekili olarak milletin vergilerinden maaşlarını alan ama milletin düşmanı olan terör örgütü yetkilileriyle görüşen MİT Müsteşarının ve emekli MİT Müşteşar yardımcısının suç işledikleri kanaatiyle Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundum" dedi.

"TERÖRLE MÜZAKERE EDER HALE GELİNDİ"

Özcan, AK Parti iktidara gelmeden önce terör örgütünün bitme noktasına geldiği görüşünü savunarak sözlerinişöyle sürdürdü:

"Gelinen noktada çok büyük bir kırılma yaşandığını görüyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti terörle mücadelenin yanı sıra devlet organlarıyla doğrudan Başbakana bağlı Milli İstihbarat Teşkilatı'yla terörle müzakere eder hale gelmiştir. Yeni bir dönem başlamıştır. MİT Müşteşarı Hakan Fidan aksi ispat edilmeyen ses kaydına göre şunu söylüyor. 'Ben sayın Başbakanın özel temsilcisi olarak buraya geldim. Ben sayın Başbakanın mesajlarını iletmek üzere buraya geldim' diyor. Bu çok acıdır. Ben sayın Başbakana soruyorum, Hakan Fidan'ı oraya özel temsilci olarak siz mi gönderdiniz? Bunun cevabını Türk milleti adına bekliyorum. Belki sayın Başbakan kendisine doğrudan bağlı MİT Müsteşarları'nı İmralı'daki terör örgütü liderinin ayağına gönül rahatlığıyla gönderiyor ama bugün Türk halkı gönül rahatlığıyla çocuklarını askere gönderemiyor."