BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Mısır'ın diktatörlerine yargı kıyağı

Mısır'a barış getirecek davada, yakınlarını kaybedenlerin talepleri yine görmezden gelindi...

Abone ol

Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile eski İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin yargılandıkları davada, olaylar sırasında yakınlarını kaybedenlerin avukatları tarafından istenilen "reddi hakim" talebi kabul edilmedi.

Mısır'ın resmi MENA ajansının haberine göre mahkeme, olaylarda ölen göstericilerin yakınları ve avukatlarının "reddi hakim" talebini kabul etmedi ve duruşmalara bu ayın sonunda davanın mevcut hakimi Ahmet Rıfat ve ekibinin devam etmesi yönünde karar verdi.

Mübarek, oğulları Ala ve Cemal ile eski İçişleri Bakanı Habib El Adli'nin, güvenlik kuvvetlerine göstericilerin öldürülmesi talimatı vermek, yolsuzluk, kamu kaynaklarını zarara uğratmak gibi suçlardan Kahire Ağır Ceza Mahkemesi'nde geçen Ağustos ayında yargılanmasına başlanılmıştı.

Gösterilerde yakınlarını kaybedenlerin avukatları, mahkemenin, Mısır Yüksek Askeri Konseyi Başkanı Mareşal Hüseyin Tantavi'nin tanık sıfatı ile ifadesini alırken usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle "reddi hakim" talebinde bulunmuştu.

Göstericilerin avukatları, mahkemenin, Tantavi'ye çapraz soru sorulmasına izin vermediğini iddia ederek mahkeme başkanı ve üyelerinin değişmesi için bir başka mahkemeye başvuru yapmıştı.