BIST 9.712
DOLAR 32,51
EURO 34,92
ALTIN 2.431,51
HABER /  DÜNYA

Mısır'da muhaliflerin ilk talebi ne?

Mısır'da eski devlet başkanı Hüsnü Mübarek'in yıllar süren iktidarını ortadan kaldıran muhalifler yeniden gündemde.

Abone ol

Mısır'da muhalifler, Mısır Başbakanı Ahmet Şefik'in istifasını kutlarken, hükümeti kurmakla görevlendirilen İsam Şerif'den "Mübarek döneminden hesap sormasını" istediler.

Tahrir Meydanı'na sabah saatlerinden itibaren gelmeye başlayan muhalifler, cuma namazını burada kıldıktan sonra Mübarek ve Libya lideri Muammer Kaddafi aleyhine sloganlar attılar.

Mısırlı muhaliflere yabancı protestocularda destek verdi. Yeni Zelanda vatandaşı olduğunu söyleyen yürüme özürlü bir gösterici "Mısır'ı ve Tahrir Meydanı'nı çok seviyorum" diye konuştu.

Mısır eski Cumhurbaşkanı Mübarek'i köpek olarak sembol eden pankartlar taşıyan göstericiler, attıkları slogan ve dağıttıkları bildiriler ile Libya ve Cezayir muhalefetine destek verdiler.

Kahire'de yaşayan bir grup Libyalı da, alana Muammer Kaddafi'nin üstü çarpı ile işaretlenmiş resimleri ile gelerek "İşte deli burada" diye sloganlar attı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan göstericilerden Muhammed Seyid İmad, Mübarek'in 30 yıllık yönetimi boyunca gizli polisin insanlara işkence yaptığını savunarak, "Yeni başbakandan 3 isteğim var. Birincisi gizli polis örgütünün yaptıklarından hesap sorması. İkincisi Mübarek döneminde işlenen cinayetleri, özellikle de öldürülen protestocuların hesabının sorulması gerek. Son isteğim ise yolsuzlukların üzerine gidilmesidir" dedi.

Bir başka gösterici Şerif Suphi ise Başbakan İsam Şerif'den Mısır'a kalıcı demokrasiyi yerleştirmesini istedi.