BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,02
ALTIN 2.322,95
HABER /  GÜNCEL

Mısır'da kriz: Mursi yandaşları miting düzenliyor

Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin yeni yetkiler üstlenmesi yol açtığı tartışma sürerken muhalifler gösteriler düzenlemişti; bugün de yandaşları toplanıyor.

Abone ol

Mısır'da yeni yetkiler üstlenen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyen büyük bir mitingin bugün Kahire Üniversitesi yakınında düzenlenmesi bekleniyor.

Kahire Üniversitesi yakınında büyük bir miting düzenlenmesi çağrısını Mursi'nin tabanını oluşturan Müslüman Kardeşler Partisi ile diğer İslamcı partiler yaptı.

Organizatörler, üst düzeyde bir katılımın halkın Mursi'yi desteklediği anlamına geleceğini söylüyor.

Anayasa Mahkemesi, Kurucu Meclis'le ilgili kapatma başvurusunu incelerken İslamcıların egemenliğindeki meclis, anayasa taslağını dün hızlı bir şekilde geçirip Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye gönderildi; Mursi'nin meclisten çıkan metni bugün onaylaması ve halkoyuna sunulması için süreci başlatması bekleniyor.

Muhalifler anayasa taslağın meclisten alelacele geçirilmesine tepki gösteriyor.

"Halk rejimin yıkıymasını istiyor"

Tahrir Meydanı'nda dün toplanan on binlerce kişi yönetim karşıtı bir eylem yaptı.

Göstericiler "Halk rejimin yıkılmasını istiyor" diye slogan attı. Benzer bir slogan geçen sene Hüsnü Mübarek'e karşı düzenlenen gösterilerde de kullanılmıştı.

İskenderiye kentindeki karşıt gösterilerde çatışma çıktı.

BM'den mektup

Mursi'nin aldığı kararların yeni bir "güçlü adam" yaratılmasına yol açabileceği tartışmaları arasında Mursi'ye bir mektup gönderen BM İnsan Hakları Komisyonu Temsilcisi Navi Pillay, cumhurbaşkanından kararnameyi yeniden değerlendirmeye almasını istedi.

Pillay, "bu koşullar altında yeni bir anayasanın onaylanmasının derin bölünmelere yol açabileceği" uyarısında bulundu.